Vad gör Spillsäker Hylla i kylskåp Mean ?

De flesta kylskåp har dörrbaseradefack som adekvat säkra höga flaskor och andra behållare och hindrar dem från att spilla . Men stora hushåll behöver ofta använda andra kylskåps utrymmen för lagring av läsk och krydda flaskor . Du kan uppskatta fördelarna med spillsäkrahyllor för att undvika mässar och tidskrävande sanering . Äldre Kylskåp

Många äldre kylskåp har vanligtvis en topp -frys konstruktion , med " kyl " partiet vid botten på enheten. Öppningen i ryggen som tillåter kall luft att strömma från det övre frysutrymmet ned i botten kylutrymmet . Denna kalla luft måste nå maten i alla delar av kylskåpet , och tråd rack eller hyllor att underlätta denna åtgärd . Dessa trådhyllor är inte idealiska för förvaring av koppar och flaskor som kan välta och spilla om inte placerad på rätt sätt .

Moderna Kylskåp

I många moderna kylskåp , fast hyllor har ersatt tråd rack . Sida vid sida och botten - frysapparaterkyla kyldelen och frysfacksjälvständigt . Dessutom ofta de fasta hyllorna har upphöjda kanter som skapar en grund barriär som hindrar utspilld vätska rinner bort framsidan eller sidan av hyllorna . Dessa spillsäkrahyllor är vanligen tillverkade av starkare, härdat glas, som är liknande det glas som används i bil- fönster. Om du råkar bryta hyllan , kommer den härdat glas splittras i små , ​​runda bitar istället för de med farliga , vassa kanter . Dessutom lyser kylskåpet ljus genom de transparenta hyllor för att belysa de nedre hyllorna .

Mångsidig Hyllsystem

Äldre kylskåp har ofta dörrfack som är hög och bred nog att rymma 2-liters flaskor , krydda behållare och vinflaskor . Spillsäkra hyllor har samma fasta bottenytan som dörrbaseradefack . Om du får slut på utrymme i dörren , kan du spara ytterligare flaskor på hyllorna . Även många hyllor är justerbara , så att du kan öka avståndet mellan hyllorna .
Dispenser Hylla

is och vatten automater på utsidan av kylskåpet också använda en typ av spill - fånga hyllan . Om du trycker på spaken eller aktivera automatisk sensor för länge , fångar denna hylla på spillover . Den här hyllan är oftast en löstagbar , plastbricka som du försiktigt kan lyfta ur dispensern facket i dörren och sedan kasta vatten eller isbitar i vasken . Vissa högteknologiska kylskåp har förprogrammerade , tryckknappskontrollersom just fylla din kopp med den exakta mängden vatten , minska spill . Addera