Vad orsakar en dålig lukt i baksidan av ett kylskåp ?

Bad dofter kommer från antingen bakom eller på baksidan av ett kylskåp har en mängd olika orsaker . Ignorera inte obehagliga lukter , eftersom de kan innebära en säkerhetsrisk eller hälsoproblem , beroende på den exakta orsaken . I de flesta fall kan du lösa problemet själv . Mögel

tillväxt av mögel på väggen bakom ett kylskåp kan ibland stå för dålig lukt som kommer från baksidan av apparaten. Till exempel kan en lös vattenanslutning till kylskåpet släppa fukt in i rummet , vilket orsakar mögel bildas. När du väl har identifierat mögel som källan till lukten, vidta åtgärder omedelbart för att stoppa dess expansion . Upptäck och reparera källan till eventuella läckor , och rengör formen med ett desinfektionsmedel , såsom blekmedel eller väteperoxid . Om formen har genomsyrat alla Gips kommer gips behöver bytas .
Spill

Området nedanför kylskåpet är en vanlig källa till dålig lukt , som vätskor eller mat kan stanna kvar där när ett utsläpp inträffar . Sedan flyttar ett kylskåp för att helt göra sig av med någon tappade mat eller dryck är svårt , kan partiella cleanups uppstå . Fläktar finns under kylskåpet kan förvärra problemet . När du inte kan upptäcka källan till dålig lukt , flytta kylskåpet ur sin plats , och kolla bakom den ordentligt .

Delar

A kylskåpets tråget , ofta nås via en panel på baksidan , kan orsaka dålig lukt . Den pan samlar fukt ur kylskåpet och kanske har mögel och dålig lukt . Kontrollera och töm tråget regelbundet. En annan möjlig källa till lukt från baksidan av ett kylskåp , kompressorn , kan överhettas och avger luktar bränt , som ibland förstärks av det damm som samlas på baksidan av apparaten . Om du misstänker att en trasig kompressor , konsultera en reparation professionella .
Bortskämda mat

Bortskämda mat på baksidan av kylskåpet kommer att producera dålig lukt . Kan till exempel kött på baksidan av en kött bin gå okokt för länge och överträffa sitt utgångsdatum . Ett strömavbrott eller droppe i kylskåpets temperatur kan också orsaka mat att förstöra. Använd alla livsmedel innan de har en chans att förstöra , och kontrollera ditt kylskåp regelbundet för alla livsmedel som kan ha gått dåligt . Efter att maten , placera en låda med bakpulver i kylskåp för att eliminera eventuella kvardröjande doft . Addera