Rätt Bänk höjd för en högskjuvblandare

En högskjuvningsblandare är en bit av vetenskaplig laboratorieutrustning som kan visas i hemmet verkstäder eller ateljéer för konstnärer eller gör-det - själv -entusiaster . När du skapar en högskjuvningsblandare i en hemmastudio , labb eller verkstad , måste du överväga en handfull viktiga aspekter , inklusive höjden på bänken du placera den på . Bänk höjd för en högskjuvningsblandare beror ytterst på typ och storlek på mixern . Höga Shear Blandare

Litteratur på hög skjuvning blandare sysselsätter oftast mycket komplex vetenskaplig terminologi för att beskriva vad dessa maskiner gör , trots den relativa enkelheten i deras funktion . I grund och botten , hög skjuvning blandare hjälpa ändra tillståndet för ett ämne så det kan blandas med andra ämnen . Till exempel , om du behöver för att blanda flytande färg med pulver pigment i ditt hem studio för att skapa färgat lack , kan du använda en sax mixer . Eller , om du behöver blanda två vätskor som inte normalt blandas med varandra för att skapa ett tuggummi - såsom epoxi för bildkonst eller hem byggnad - kan du använda en högskjuvningsblandare att bryta dessa vätskor ner så att de kan blanda för att bilda ett nytt ämne .
Mixer typer

hög skjuvning blandare finns i olika utföranden och typer . Satsblandare , till exempel , är självständiga enheter formade som hand blandare som du använder i ditt kök . Dessa höga skjuvande bländare antingen uppskjuta ovanför en blandningsbehållareeller fäst under behållaren för att blanda innehållet . Laboratoriesatsblandarefungerar på ett liknande sätt , även om de fäster strukturer med en stödpelare och en utskjutande arm som håller biandaren över en blandningsbehållare . Vissa tillverkare producerar hela bordsenheter, som innehåller en mixer , blanda behållaren och, i vissa fall , datoriserade kontroller för mixern . Ett in - line mixer finns för fabriks produktionslinjer och därför förutsätter horisontell orientering .
Bänk Höjd

Du förmodligen inte någonsin använda en in-line mixer i hem applikationer . Satsblandare avstänga från ett tak eller någon annan overhead punkt att blanda innehållet i en oberoende skål . Höjden på en bänk för att hålla blandningsbehållaren för en satsblandare beror på längden på biandaren , höjden av dess upphängningspunkt och djupet av blandningsbehållaren . En satsblandare som blandar underifrån kräver ett tillräckligt högt bord för att montera under och skjuter ut genom ytan av bordet in i botten av blandningsbehållaren . Du kan placera ett laboratorium eller bord högskjuvningsblandare på valfri höjd bord du vill eftersom det förra är justerbar och den senare självständiga.
Exempel

Antag att du äger en 4 - fot långa hög skjuvning satsblandare, och du avbryta den från en 8 -meter höga tak . Höjden på botten av biandaren är 4 fot i detta fall. Om du äger en 2 -meter höga blandningsbehållareoch du behöver mixern för att nå 1 fot i behållaren för korrekt användning , måste behållaren når en höjd av 5 meter . För detta behöver du en 3 -meter höga bordet under 2 -meter höga behållare .

Bänkar och Hanging

En bänk som används med en bordsskiva eller laboratorium högskjuvblandare måste uppvisa tillräcklig styrka för att stödja hela tyngden av enheten . Kontrollera vikten på din mixer av manualen och jämför den med den maximala lastkapacitet av tabeller för att säkerställa bra passform . När det gäller sats hög skjuvning blandare kan du justera den hängande höjden på en enhet om du redan äger en tabell . Till exempel , om du äger en tabell för kort för att arbeta med din högskjuvningsblandaren när upphängd i taket , bygga en arm eller liten plattform som låter dig avbryta blandaren från väggen . Endast satsblandare som blandar underifrån kräver absolut en uppsättning bordshöjd för att passa ordentligt . Addera