Vad gör du om Bugs Kom i din mikrovågsugn

Även om du vidta försiktighetsåtgärder för att undvika buggar från att komma in ditt hem , ibland dessa pesky Critters kan smyga in obemärkt och utlösa förödelse . Om fel har funnit sin väg in i din mikrovågsugn , är det viktigt att du tar bort dem och desinficera din mikrovågsugn för att förhindra spridning av bakterier och sjukdomar . Prep Microwave

Koppla din mikrovågsugn . Detta hindrar dig från att bli elektrifierad vid rengöring och flyttar runt din mikrovågsugn . Smycka skyddande gummihandskar och hålla dem på under hela reningsprocessen . Om du har en roterande platta i din mikrovågsugn, ta bort den och försiktigt åt sidan . Kolla bakom och under mikrovågsugn för skämd mat eller smulor som kan locka insekter .
Bug Removal
p Om buggar är döda , använda ett vakuum för att ta bort dem från inne i din mikrovågsugn . Om fel är aktiva , icke - flygande buggar och det finns inte många av dem i mikron , sopa dem i en plastpåse , försegla påsen och kassera dem eller låta dem utanför borta från ditt hem . Bug bomber ( insekts foggers ) kan vara till hjälp för att ta bort föroreningar , men kan de orsaka buggar att dölja djupare i din mikrovågsugn . Om den används på fel sätt , buggbomberorsakar hälsorisker för människor och djur , så läs etiketten innan du använder en . Om föroreningen bugg problemet är stort och inte isolerat till din mikrovågsugn , är det bäst att byta ut mikrovågsugn och ringa en skadedjursbekämpare .
Mikrovågsugn Rengöring

Vakuum ditt kök bänkskivor och alla ytor av mikrovågsugn. Börja rengöra din mikrovågsugn med varmt tvålvatten . Använd en mjuk dyna skrubber eller en tvättlapp så att du inte repar upp sidor och ytor på din mikrovågsugn , inklusive den roterande plattan och knappar . Ta hand om din skurdynaefter mikrovågsugnen är helt rensas ut . Använd vanliga blekmedel för att desinficera din mikrovågsugn . Inte direkt spraya kemikalier på din mikrovågsugn . Istället spraya blekmedel på en trasa , torka sedan . Detta gör att vatten eller kemikalier från att tränga in i manöverorganen i mikrovågsugn . Torka din mikrovågsugn helt torr och ersätta den roterande plattan . Rengör bakom och under din mikrovågsugn med samma metod för vatten och tvål , sedan blekmedel . Anslut din mikrovågsugn tillbaka om du känner pest problemet är löst .

Förebyggande

Förhindra buggar från att komma in i din mikrovågsugn genom att upprätthålla en felfri kök . Städa upp spill och smulor omedelbart för att förhindra att locka buggar i ditt kök . Rengör lådor och skåp och se till att maten är helt förseglade . Installera fönster skärmar om du vill öppna fönster i ditt hem . Kom ihåg att städa bakom och under ( eller ovanpå om du har en over-the -range mikrovågsugn ) din mikrovågsugn minst en gång per vecka . Addera