Vilken typ av rätter Är Microwavable

? Mikrovågor är en behändig apparat för uppvärmning av djupfrysta livsmedel , matlagning , kokande vatten och poppar majs . Även de minsta köket har normalt plats för denna relativt billig apparat . Med rätt typ av köksredskap i mikron gör att den varar i ditt hem under många år . Rätter som är olämpligt för tillagning i mikrovågsugn resultat i ljusbågar , felaktig tillagning av livsmedel och oavsiktliga brännskador . Glas Produkter

Glas och glaskeramikköksredskapär i allmänhet säkra att använda i mikrovågsugn . En stor del av denna typ av köksredskap har en mikrovågsugn säker symbol på botten av behållaren , eller säger att det är mikrovågsugn säker på skötselråd . Normalt, om en glas produkten är säker för en konventionell ugn , är det mikrovågsugn säker också. För att säkerställa ett fartyg är mikrovågsugn säker , häll en kopp kallt vatten i behållaren . Micro behållaren med vatten i det för 60 sekunder. Känn behållaren ; om det är kallt , är det mikrovågsugn säker . Om det är varmt , är det säkert för mikrovågsugnen livsmedel för endast korta perioder . En varm container är inte säker att använda i mikrovågsugn . Användning av bly kristall containrar i denna apparat kan leda till sprickor eller bryta skålen .
Hårdplast

Hårda plastbehållare är ofta användbara i frysning , upptining och tillagning av mat . Många produkter kommer med ett praktiskt lock som täcker livsmedel för att undvika stänk och hjälper ventilera maten . Kontrollera att plastbehållare för mikrovågståliga symbol , eller läs instruktionerna som medföljde produkten . Använd aldrig tunna plastbehållaresom hade margarin , grädde eller andra produkter i dem om de inte har en mikrovågsugn säker symbol . Denna typ av behållare varptrådar eller smälter under hög värme .
Paper Products

Du kan värma upp överblivna bröd, muffins , rullar eller andra bakverk i en brun papperspåse som inte är tillverkad av återvunnet material . Vita pappershanddukar och papperstallrikar fungerar också bra för mikrovågsugnen , så länge de inte återvinns . Använd inte skum engångstallrikar som de kan smälta . Folieklädd eller plastbelagda papper har metallinnehållsom orsakar gnistbildning och kan orsaka brand eller skador på ugnen . Använd inte lagrings plast eller matkassar för mikrovågor . Plastfolie är acceptabelt att täcka livsmedel i mikrovågsugn , men får inte röra maten . Vax papper hjälper till att minska sprut från disken när du lagar mat och gör en effektiv täckning om du inte har ett lock som man kan ventilera för behållaren .
Osäkra Containrar

Tallrikar med metalldekorationereller fälgar orsaka gnistbildning i mikrovågor , vilket kan skada servis , orsaka brand eller skada ugnen . Använd aldrig aluminiumfolie eller folie takeout behållare för att värma mat i den här apparaten . Allt med metallinnehållet är osäker . Gammaldags melamin rätter innehålla metall, och därför inte är säkra . Användning av behållare som inte mikrovågsugn säker kan orsaka kemikalier för att blodigel i maten under tillagningen och utgör en hälsorisk för dig eller din familj . Addera