Syftet med vändläget på takfläktar

En takfläkt för ditt hem kan framkalla Casablanca eller en invasion av utomjordingar . Designer från klassiska trä blad till högteknologiska kompositmaterial finns för att komplettera alla inredning . Fläktarna är användbara i olika lägen , också. Med höga energikostnader och miljömedvetenhetfactoring i hemmet designbeslut , vända läget på takfläkt är inte förhandlingsbar . Lyckligtvis har de flesta fans kommer med backlägestandard , och det finns ett sätt att kompensera när det inte är . Sommarläget

En fläkt på sommaren kan göra skillnaden mellan lidande i en svett låda och breezing igenom de varma månaderna . I moturs läge , bladen dra luft upp och skjut den runt i rummet , cirkulerar kall luft från luftkonditioneringsanläggningar mer effektivt och skapa en vind chill faktor som lurar dig att tro att det är kallare än termometern säger att det är . Du kan sänka den effektiva temperaturen och spara på din elräkning genom att använda fläktar i högtrafikerade rum , eller alla rum i huset under de varmare månaderna .
Vinterläge

Håll fansen på att hålla värmen hela vintern . I backläge, när bladen rör sig i medsols rotation , driva de luften nedåt . Eftersom värme stiger , det tenderar att samlas runt taket så att du frossa nere vid golvet . När du betalar för allt det dyra värme , kan man lika gärna njuta av det . Klicka motorn över att vända på den första frosten och studsa varm luft runt huset för att spara på uppvärmningskostnader och undvika att stapla på varje tröja och par strumpor i garderoben .

Särskilda omständigheter

en fläkt placerad över ett skrivbord eller ett matbord inte ska skicka papper flygande eller kyla en måltid innan du kan ta en tugga . Men ingen vill baka i sommarvärmen heller. Använd backlägepå sommaren för de platser som kunde använda luftcirkulation , men inte en direkt bris . Du flyttar luften men undvika tornado . Och , för högt i tak utrymmen , vev motorn för hög så att du kan känna vinden . Sommar eller vinter , hög hastighet kommer antingen kyla ner dig eller skicka den varma luften i taket hela vägen ner till där de kyliga människor . Hitta backknappenpå motorn för fläkten att byta läge . Eller kolla fjärrkontrollen eller strömbrytare . Vissa fans kan du växla lägen utan att klättra på en stege .
Tom baksida ?
P Om du har den sällsynta fläkt som saknar ett omvänt läge kan du fortfarande variera hastigheten att skapa en svalare eller varmare miljö . På vintern , ställ in fläkten på låg hastighet för att skapa en lätt bris i downdraft , eller på sommaren , re - cirkulera varm luft från taket till de lägre skikten av rummet . I en hög - specialisten rum , använd medelhög eller hög hastighet för att flytta luften snabbare och skicka värme studsar de övre väggarna och i hela utrymmet . Addera