Home & Garden >> Hem Trädgård >> Home Appliances >> luftkonditionerare >> Content

Varför är det centrala AC Humming

? Central luftkonditionering är en funktion som många anser ovärderliga när det gäller att hålla sina hem sval och bekväm , speciellt under varmt eller fuktigt väder . Och generellt sett kan förväntas en central luftkonditioneringen att fungera bra vid behov med några typiska vård , underhåll och regelbunden rengöring . Men om den centrala AC börjar plötsligt göra ett surrande ljud när den slås på , kan det finnas några skäl till varför. Luftkanaler

Surr kan ha orsakats av en lös flik i luftkanalerna . Följ luftkanalerna tillsammans medan luftkonditioneringen är igång och lyssna efter förändringar i tonen . Om brummande blir starkare inom ett område , kontrollera om en lös flik eller bit metall . Fäst den om möjligt eller göra en liten buckla i området för att låta luften att röra sig över pjäsen .
Hårdvara

Humming eller skramlande under centrala AC användning kan tyda att det finns områden i hårdvara som är lös . Stäng av och dra ur luftkonditioneringen innan du checkar leder, skruvar och muttrar och dra åt vid behov .
Luftflöde

En hindras luftflödet kan också vara orsaken till buller från central luftkonditionering . Inspektera returluftgalleri hela hemmet och ta bort föremål som kan blockera luften , som möbler, gardiner , leksaker eller vad som helst som kan orsaka skrammel eller surrande ljud .

Dirty Components
< br >

Surr kan orsakas av en smutsig fläkt. Om möjligt , stäng av och koppla ur luftkonditioneringen och torka fläktbladen med en ren , fuktig trasa för att avlägsna överskott av damm och ludd . Utomhuskondensepolekan också vara smutsig , minska inomhus luftflödet och orsakar buller . Koppla bort strömmen och rengör kondensorslingorna med en mjuk borste . Addera

från:http://hem.98905.com/home-appliances/air-conditioners/1012051347.html

Copyright © Hem Trädgård All rights reserved.