Hur man reparerar den Clutch på en Gräsklippare

är kraftuttag ( PTO ) kopplingar finns på ridning gräsklippare . Dessa kopplingar finns på botten av klipparens motormontering och kontrollera flödet av ström till klipparens skärbladen . En låta kraftuttagskoppling kommer att resultera i blad som antingen inte är inblandade eller inte kommer att ordentligt koppla ur efter användning. Denna operation är avgörande för den övergripande funktion av åkgräsklippare , och därmed PTO koppling reparation kan behöva omedelbart utföras på åkgräsklippare modeller som har en misslyckad koppling . Lyckligtvis kan du fixa din koppling oberoende av din upplevelse med PTO koppling installation . Detta är vad du behöver
Stålborste
torr trasa
Bladmått
Visa fler Instruktioner
1

Parkera åkgräsklippare på en plan , jämn yta och stänga av motorn . Vänta tills maskinen helt svalnar. Öppna motorhuven.
2

Hitta tändstiftet på sidan av motormontering på under huven . Koppla den svarta tändkabelnfrån baksidan av tändstiftet . Addera 3

Kontrollera att kraftuttagsspakenär urkopplad . Justera klippaggregatet spaken så att däcket är satt till sin lägsta möjliga position .
4

Se till att tändstiftet är bortkopplad . Avlägsna kabeln från baksidan av tändstiftet . Du hittar den här tändstiftet på sidan av klipparens motormontering .
5

Hitta klipparens PTO koppling på undersidan av motorn . Det är i ett kompakt hjulkåpa . Den åkgräsklippare bälte vindar även runt kopplingen .
6

Använd en pensel tråd för att rengöra eventuellt skräp och uppbyggnad av PTO koppling . Torka av den med en torr trasa .
7

Observera långa, smala rektangulära PTO koppling öppningar . Det finns tre av dessa . Sätt i ett bladmått i varje justering lucka och se om det finns någon mätbar avståndet mellan de två delar som finns på vardera sidan av lastprofilen. Ankar ansikte och rotorn här ska vidröra någon sida av bladmåttet .
8

Hitta justeringsbulten på varje justering kortplats och dra åt den med en hylsnyckel om ankar ansiktet och rotor inom slots inte röra bladmåttet . Se till att inte dra åt skruven alltför mycket , eftersom ankaret och rotorn ska bara beröra mätaren .
9

Dra åt eller lossa bultarna justerings på var och en av de andra två justeringar platser vid behov . Dessa kommer sannolikt att kräva justeringar om det initiala justeringsplatsenbehövs tweaking .
10

Sätt tillbaka kabeln i den bakre delen av tändstiftet . Stäng klipparens motorhuven.
11

Ström på gräsklipparen och koppla in kraftuttagskopplingen. Om bladen inte engagera sig , ta gräsklipparen i din lokala gräsmatta butik eller kontakta din gräsklippare tillverkaren . Den kraftuttagskoppling kan behöva bytas ut . Addera