Polykarbonat Vs . Härdat glas

Polykarbonat och härdat glas är två material som kan användas när du placerar fönster eller bygga någon form av byggnad som kräver stora mängder av genomskinliga eller halvtransparent material . De har liknande egenskaper , såväl som olika fördelar och nackdelar. Fördelar med härdat glas

Många människor inte längre förespråkar användning av härdat glas; emellertid har den ett antal fördelar jämfört med polykarbonat. För visuella ändamål , är härdat glas vida överlägsen polykarbonat i klarhet . Du kan se igenom det med mindre dimma . Det är också mindre känsliga för skada från värme . Dessutom, när en del av härdat glas splittras , vars hela panel splittras , vilket möjliggör enkelt utbyte av rutorna. Slutligen är härdat glas tyngre än polykarbonat , vilket kan vara användbart under vissa designspecifikationer .

Nackdelar med härdat glas

Härdat glas har ett antal nackdelar också . Det kan vara mycket dyrt. På grund av sin vikt , det kräver en betydligt starkare ram för att stödja det. I takbeläggningar , om en spricka uppstår , hela rutan spricker , vilket i allmänhet inte är önskvärt . Det skall heller inte diffus solljus , vilket kan leda till hot spots när de används i hyttens tak .

Fördelar med Polykarbonat
p Det har varit en ökad Användningen av polykarbonat under senare år eftersom det är billigt , lätt och nästan oförstörbar . Vid installation , lätt gör den till en vattentät tätning . Det diffunderar även solljus , vilket leder till några hot spots .

Nackdelar med Polykarbonat

Polykarbonat har bara två stora nackdelar , som båda är design överväganden . Den första är att den har mindre visuell tydlighet än härdat glas . Det andra är att det är lättare , och om bulk önskas , kan det inte vara tungt nog för dessa applikationer . Addera