Home & Garden >> Hem Trädgård >> Furniture >> Tabeller >> Content

Vägbeskrivning för att färga en tabell

Trä fläck kan förvandla en vanlig tabell i en vacker möbel . Oavsett om du arbetar med en oavslutad bord eller en äldre bord i behov av rekonditionering , kommer bets lägga till färg och ta fram det naturliga träets ådring . Du kan blanda trä fläckar och träslag för intressanta effekter, såsom en mahogny fläck på en furu bord eller en röd ek fläck på en björk bord . Ta dig tid att förbereda , bets och avsluta trä , och du kan skapa en tabell som ser ut som det kom från en utställningslokalen golvet . Detta är vad du behöver
tidningar
120 - grit sandpapper
slipkloss
220 - slippapper
Dammsugare
Rags ( minst 3 )
Gummihandskar
lacknafta
Wood sealer ( om nödvändigt ) katalog trä fläck
Paint omrörare
2 - tums skum pensel
Polyuretan trä finish
Lack
3 - tums ren Kina borste < br > Trä klistra vax
Poler tyg
Visa fler Instruktioner
1

Placera tidningar på golvet i ett välventilerat arbetsområde . Sätt ditt bord ovanpå tidningarna .
2

Ta bort alla befintliga lack eller färg från bordet genom att slipa det med 120 - slippapper . Flytta sandpapper i samma riktning som träfibrerna . Använd en slipkloss för de plana ytorna och håll sandpapper med handen för ojämna ytor . Addera 3

Sand tabellen med 220 - slippapper för att jämna ut ytan , flytta sandpapper i samma riktning som träfibrerna .
4

Dammsug slipdammet från bordet . Kör handen över bordet för att kontrollera jämnhet . Veden ska kännas silkeslen . Om träet fortfarande känns grov , upprepa slipprocessen med 220 - slippapper tills den känns smidig .
5

Ta på gummihandskar och torka av bordet med en trasa fuktad med lacknafta . < br >
6

Applicera en trä sealer om tabellen är gjord av furu , gran eller poppel . En trä sealer kommer att hålla dessa träslag från att absorbera fläcken ojämnt . Följ träet sealer anvisningar för ansökan och torktid .
7

Ta bort locket på fläcken och rör fläcken med en paint omrörare tills det är helt blandat . Med hjälp av en skum borste , applicera en liten mängd fläck på en osynlig del av tabellen .
8

Vänta 5 till 15 minuter , beroende på hur mörkt du vill ha färg . Torka av överflödig färg och kontrollera färgen . När du är nöjd med resultatet av färgtestet, kan du färga resten av bordet . Anteckna hur länge du får fläcken sitta innan du torkar .
9

Applicera bets med skumborste, arbetar snabbt och i riktning mot träfibrerna . Måla en slät , jämnt lager av färg över hela tabellen .
10

Torka av överflödig färg , med en ren trasa , vid tiden bestäms av din färgtest . Torka över säden att arbeta fläcken in i träet .
11

Finish avtorkning av överflödig färg genom att använda långa slag i riktningen av träfibrerna . Låt träet fläcken torka i den tid som rekommenderas av bets anvisningar , typiskt fyra timmar .
12

Skydda avsluta med att applicera ett lager av polyuretan eller lack till bordet , med en 3 - tums ren Kina borste . Du kan också försegla trä med en trä pasta vax , med en trasa för att applicera vax och sedan polera den med en ren trasa för att en satin glans . Vid användning av ett polyuretan finish, lack eller pasta vax , följa tillverkarens anvisningar för korrekt tillämpning och efterbehandling tekniker . Addera

från:http://hem.98905.com/furniture/tables/1012039553.html

Copyright © Hem Trädgård All rights reserved.