Om Jacobean Möbler

När du tänker på historiska England , kanske du tänker på kungar och prakt liv . Detta gällde under regeringstiderna av kung I och Charles I. Jacobean eran var en fas av engelska renässansen . Den elisabetanska eran påverkade arkitektur , teater och dekor med jakobitiska eran , inklusive robusta och stora möbler som fortfarande runt i dag . Om du letar efter antikviteter , se upp så att vissa Jacobean möbler är reproduktion bitar . Tidsplan

Jacobean möbler kommer från en tid från kung Jakob I till kung Jakob II ( 1603-1688 ) . Under denna tid tog möblerna på olika stilar . De tidiga bitar var mindre utsmyckade . Colonial amerikaner kopierade de tidiga stilar av möbler så gott de kunde , eftersom de inte har skickliga möbeltillverkare . De kallade möblerna tidig amerikansk .
Identifiering

Den bästa beskrivningen för Jacobean möbler är " gjorda för att hålla . " Det var robust , stor och obekväm . Ek och furu var de populära träslag som används . De flesta av möblerna var kistor , skåp , bock bord och stolar . Grinden ben runda bord utformades under kung Karl I regeringstid , som var kung James ' son . De tidiga bitarna hade raka linjer och några sniderier . Addera Betydelse

Kung Karl I var mer kultiverad än hans far var , och det visade i sin inredning inklusive möbler . Förutom gate - legged bord , Kung Karls möbler hade mer stoppad klädsel gjord av linne , väv och silke . Andra möbler mönster ingår intarsia och faner . Möblerna var bekvämare och mer utsmyckade .

Typer

För dem som samlar antikviteter , är Jacobean antika möbler fortfarande runt delvis på grund av dess robust bygga . De flesta auktioner i England har fortfarande bitar som går tillbaka till kung Jakob I period . Reproduktioner som säljs som antikviteter är faktiskt bitar som i början av 1900 . Linjer av möbler i dag har samma stilar och refererar till Jacobean eran .

Överväganden

Om antikviteter är inte för dig , men du gillar stilen på Jacobean möbler , titta för nya möbler . Bara om någon typ av möbler finns med den Jacobean inflytande . Drop lock skrivbord , stolar med needle , fåtöljer eller hörn stolar , sidobord, needleottomaner, och även bufféer har den stora robusta utseendet på tidiga Jacobean perioden eller den utsmyckade stilen av Charles ' regeringstid .

Vorherige Seite

Nästa artikel