Hur man bygger en spjälsäng

Du har upptäckt att du är på väg att bli förälder och du vill få klar . På listan är en spjälsäng . Vill du göra en? Det är enklare än du tror . Läs denna eHow att lära sig mer . Instruktioner
1

Välj det trä du vill använda för att göra spjälsängen . Du kan välja allt från furu till mahogny .
2

Skär 8/4 ( 2 tum tjock eller 1 ¾ tum tjock efter krympning ) styrelser i sex 54 tums längd styrelser . Fyra blir benen , och två kommer att bli rälsen för fram-och baksidan . Addera 3

Rip brädorna ner till 10 till 11 tums bredd och 1 ¼ inches . Limma panelerna tillsammans och använda klämmor för att hålla dem på plats tills limmet uppsättningar .
4

Skapa ett mönster från rutat papper för formen på benen . För en släde säng spjälsäng , kommer denna form likna de främre och bakre kurvor i en släde . När du har ett mönster för benen , spåra formen på en bit ½ mm plywood eller MDF . Skär formen ut med sticksåg och sand eventuella ojämna kanter .
5

Placera plywood eller MDF ben mönster i styrelsen för benet , och spåra runt mönstret . Ungefär skära benet form med en sticksåg . Gör detta för alla benen. Fäst mönsterstycketmed dubbelhäftande matta tejp , gör sedan det slutgiltiga snitt med ett fräsbord och en flush trim bit .
6

Gör sidobrädorgenom att skära skivorna till 51 ½ tums längder . Skapa ett mönster för denna kurva i den övre delen av sidobrädorna ur ½ tum plywood eller MDF. Se till kurvan genom böjning av en tunn remsa av trä, och hålla kurvan på plats med spikar drivs in i plywood. Skär kurva med en sticksåg , då spåra den på sido bräda bitar, och forma den övre delen av sidobrädorna .
7

Trim trettio lameller för varje sida. Varje lamell måste vara 1 ½ inches bred . Skär tappar (trimning tillbaka ändarna av spjälorna så att det visas att lamellerna har nu skuldror ) i toppen och botten av spjälorna med en router. Mark Mortis linjer ( där tapphålen , eller hål där lamellerna passar ) kommer att vara ) på de 51 ½ tums sidoskenor så att lamellerna kommer att vara 2 inches isär .
8

Använd en Håls att skära de tapphålen i sidoskenorna . Se till att sänka Håls noga när du använder maskinen , och att virket är ordentligt stagade mot stativet . Du vill att tapphålen ska vara rak och sann , så att lamellerna inte passar i en vinkel . Torr passform lamellerna in i tapphålen , limma och klämma spjälorna och sidostyckentillsammans .
9

Skapa gavelpanelerspjälsängen av ½ tums plywood eller Luan . Gör rälsfästenoch borra hål och använd T - muttrar med vilka du kommer att höja eller sänka madrassen efter behov . Anslut benen på rälsen i spjälsängen med infällda konsoler . Gör den infällda för konsolen med Håls ( se steg 8 ) , eller en handhållen laminat trimmer . Skapa en ram för gavlar , och limma och klämma dem på plats . Justerings hålen kommer att vara på den upprättstående ramen för gavelpaneler.
10

Gör skenor på vilka rutan våren och madrass kommer att vila . I slutet av skenorna ska ha bultar som passar in i justeringshålen.
11

Sand och avsluta krubba med fläcken som du väljer . Montera spjälsängen i barnkammaren . Addera