Home & Garden >> Hem Trädgård >> Furniture >> skrivbord >> Content

Hur man tar bort träsniderier på Möbler

Ristningar eller nedskärningar som har incised in i ytan av en möbel gör reparationslackering en mycket allvarlig uppgift . Beroende på material och hur allvarlig skadan kan det vara näst intill omöjligt att helt ta bort vandalism . Emellertid finns det nästan alltid ett sätt för att göra det mindre allvarliga. För äldre möbler , hitta en balans mellan att ta bort fula fläckar och bevara historisk exakthet . Detta är vad du behöver
Hand plan
Wood fullföljande
Mejsel
router
Veneer
Visa fler Instruktioner
Plan Surface
1 < p> Plane ytan av möbler med en mycket skarp handen planet om carving är ganska grunt . Detta fungerar bara om möblerna är gjord av massivt trä ; om den är fanerad , är du säker på att planet rakt genom faner och göra problemet värre .
2

Plane hela ytan på vilken carving tas bort för att bibehålla en jämn ton och finish . Addera 3

Refinish ytan med en finish som är så nära som möjligt till den ursprungliga färg , ton och struktur .
Patch området < br >
4

Avlägsna material ned till djupet av botten av skulpteras med en router . Inrätta en jigg för att skapa ett hål i mycket exakta dimensioner .
5

Gör en lapp i trä av samma art och ett nära färgmatchning med material av pjäsen du reparerar . Storlek plåstret exakt till hålet du dirigeras i ytan . Limma plåstret i hålet , som att det sitter ordentligt genom att trycka in den med en hammare .
6

Plane ytan av plåstret så det är i jämnhöjd med ytan repareras . Denna metod är endast för allvarliga skador , eftersom det kommer att lämna en synlig lapp , men det kommer att se bättre än fula graffiti .
7

Applicera yta över plåstret för att matcha den ursprungliga finish.
< br >
Byt Veneer
8

tillbaka faner på den skadade ytan , om du arbetar med en fanerad möbel. Om du kan hitta en matchande bit faner , är detta det enklaste problemet att fixa , så du kan helt ta bort problemet .
9

Ta hela bit skadad faner från möbeln med hjälp av en vassa stämjärn eller skrapa . Skrapa eller sand den resulterande ytan tills du har tagit bort alla spår av den ursprungliga limmet . Om carving sträcker sig genom faner i substratet , fyll skador på underlaget med trä spackel .
10

Applicera en ny bit av faner , matchas så nära som möjligt till den gamla, med hjälp av hög kvalitet klister .
11

Slutför ny bit av fanér för att matcha den gamla finish som återstår på möblerna . Addera

från:http://hem.98905.com/furniture/desks/1012035125.html

Copyright © Hem Trädgård All rights reserved.