Home & Garden >> Hem Trädgård >> Furniture >> stolar >> Content

Kläm Tekniker för Stolstegpinnar

Kläm kan vara svårt på objekt som inte har fyrkantiga hörn eller plana ytor. Lyckligtvis finns det klämmor för nästan alla ändamål allt från nylon till stål . Om du har stolar med lösa stegpinnar , kan du behöva använda särskilda klämmor eller metoder . Andra alternativ för kläm tekniker är att lägga material till klämman eller gemensamt för att hjälpa klämman . Lim

Stol stegpinnar är ökända för att lossa med tiden beroende på den typ av konstruktion. Konstant tryck på kontaktpunkter lossar lim , vilket Plugg , stegpinnar eller tappar för att dra loss . Detta gör att stolen sag , gnäller eller falla sönder . Ibland lim kristalliserar och blir värdelös - speciellt dölja lim som används på mycket gamla stolar - orsakar samma effekt . För klämmor för att fungera korrekt måste lim läggas till alla lösa leder . Innan fastspänning , bända eller dra stol lederna isär något och lägga lim . Om du inte kan få tillräckligt med lim i skarven , borra ett litet hål i den och injicera lite lim . Det är viktigt att lim tränger så långt som möjligt i alla lös ringt skarvar innan fastspänning . Träbearbetning lim typiskt obligationer inom en timme , men det är bäst att låta det torka över natten .
Nylon

Strap klämmor är bland de mest effektiva sätten att klämma stol stegpinnar . Denna typ av klämma är ett långt nylonband som stramar . De är särskilt användbara på objekt som behöver lika tryck från alla håll. Börja med att applicera limmet . Linda stolen runt alla fyra benen med så många bandklämmorsom behövs , två eller tre är vanligen tillräcklig . Det finns en metallhållare som drar en sida av remmen spänd då åt med en 1/2-tums skiftnyckel . Det gäller lika tryck i ytterkanten av stolen för att tvinga stol stegpinnar tillbaka där de hör hemma . Fortsätt att dra åt klämmorna tills lim sipprar ut från alla lederna .

Bar Clamps

Använd bar klämmor för enskilda stol stegpinnar . Det finns flera typer . Använd stora 3/4-tums rörhållare till största trycket . De är tunga och tuffa. Använd inte för mycket tryck med denna typ av klämma eller du kan gå sönder stolen . Placera käftarna på vardera sidan av benet och dra åt tills limmet sipprar ut . Denna typ av klämma är normalt längre och kommer att nå från sida till sida på varje stol . För kortare individuella stegpinnar använder handen klämmor . Denna typ av klämma är en liten rektangulär bar typiskt ca 18 inches i längd med ett trähandtag . Använd dem för mindre stol mattor eller där stora bar klämmor passar inte .
Bracing

Ibland bar klämbackarfår inte plats på runda stolsben eller stegpinnar . Om så är fallet , använd en bandsåg eller sticksåg för att skära några små fyrkantiga block av trä med en anpassad kurva på en sida som passar över benet . Använd blocket mellan käftarna på klämman och stolen stegpinnen . Den främre delen av kurvan på blocket passar benet och åstadkommer en fyrkantig tillbaka för käftarna i klämman. Om blocket glider eller inte kommer att stanna på plats , limma lite sandpapper på båda sidor för att förhindra att den glider när du använder den .

Dubbar , Skruvar , Kilar
< p > även de bästa stolspinnarmisslyckas om de är skadade , krympt eller hålet upptagning har blivit fråntagen eller för stort för plugg , ringt , eller tappar på slutet av stegpinnen . För bästa resultat vid kläm lägga till ytterligare dymlingar , kilar eller till och skruvar till det gemensamma . Borra igenom lederna i större stolar i en vinkel med hjälp av en 1/2-tums borr . Använd 3/8-tums eller 1/4-tums dymlingar om benen är mindre än ca 1-1/2 inches i diameter. Injicera lim i hålet och pund en lämplig storlek dymling i hålet. När det är torrt , trimma bort båda ändar i plan med en mejsel . Du kan också borra och placera en skruv parallellt med stegpinnen direkt genom benet från motsatt sida för att dra ringt framåt in i benet . Andra alternativ är att lägga små kilar på lederna med lim . Pound dem säkert medan du har klämmor på plats . Skär dem när limmet är torrt . Använd ett fläckmarköratt färga de trimmade ändarna . Addera

från:http://hem.98905.com/furniture/chairs/1012000457.html

Copyright © Hem Trädgård All rights reserved.