# >> Hem Trädgård >  >> Furniture >> Bäddar >>

Hur man monterar en Ikea plattform säng med lådor

Ikea är ett globalt hushåll inredning företag som har gjort platt - box , gör-det - själv montering av möbler en norm för konsumenter överallt . Företaget började som ett enmansföretag i en lantlig del av Sverige i början av 1940-talet . Sedan dess expanderat till tre världsdelar , där det säljer ett komplett sortiment av de billiga moderna möbler i sin signatur blågula stormarknader . Ikea plattform sängar består av en robust , rektangulär bas över vilka stavarna stöder en madrass , vilket eliminerar behovet av en låda våren . Låda öppningar är utformade i sidorna på sängramen , kanalisering av vikten av strukturen och sängen runt dem och i golvet. Ikea sängar är utrustade med all hårdvara som behövs för deras församling . Detta är vad du behöver
Skruvmejsel
Hammer
Visa fler Instruktioner
1

Förbered plattformsstöd för madrassen genom att installera en skruv - in ankar ( del 112996 ) på vardera av de två sidokantstödenoch vardera av de två ändstyckena . Börja varje ankare i dess motsvarande pilothåleti mitten av varje bräda , och använd en skruvmejsel för att fästa ankare på plats .
2

Installera två skruv - in ankare i varje ände av båda gavlarna . Sätt i skruv -lock fästen ( 110630 ) , i vilken skruv - in ankare är utformade för att passa , in i de två motsvarande pilot hål i vardera änden av sidokantstöden. Sätt i en träpinne i vardera änden av den långa mittstödbalk, och ordna alla bitar i ett kvadratiskt mönster med kanten stöder på sidorna, ändkåporna vid toppen och botten som är vinkelrät mot stöden , och centrumstödbalkenupp mitten . Addera 3

Luta ändlock upp , och skjut in skruv - in ankare i de öppna pilothål i varje ände av fälgstöd och mittstöd. Sätt i ytterligare en skruv - lock fäste i varje ände av mittstöd, och använd skruvmejseln för att dra åt låsen ett halvt varv så att alla bitar håller ihop .
4

Lokalisera de två lådor separatorer , som ser ut som vanliga skivor med ett stort hack i ena hörnet. Installera en träpinne i den nedre kanten av varje bräda , och skjut ner den över skruven - in ankaret sticker ut från toppen av stödsidokanten. Sätt i en skruv - lock fäste i pilothålet, och låser brädorna på plats .
5

in två skruv - in ankare i varje ände av den långa , tunna center spjäla . Lay lamellen upp centrum av strukturen du redan byggt så ankarna passar in i styrhålen i det övre av ändlocken . Sätt i två skruv låser in styrhålen i gavlarna och dra åt dem . Sätt i två långa , gängade skruvar ( 100215 ) i styrhålen vid mittpunkten av mittlamellen, och använd insexnyckel medföljer sängen för att dra åt skruvarna . Använd två mer gängade skruvar för att installera säkerhetsbenet i samma läge över mittlamellen.
6

Installera två horisontella lameller längs båda sidor av ramen genom att använda samma metod som du använde för center spjäla .
7

Sätt träpinnar i undersidan av järnvägs bitar, som kommer kantar alla fyra sidor av sängramen . Installera en träpinne och en skruv - in ankare i varje hörn som bildas av de fyra stycken , och montera ihop dem först . Då passar dem på kanten av ramen . Använd skruv -lock fästen för att hålla dem på plats .
8

Vänd ramen över så att den står rätt sida uppåt . Använd korta gängade skruvar ( 113.928 ) för att installera lådan skenorna på plats, sätta en på vardera sidan av de fyra öppningarna i sidan av ramen . Använd två vinklade skruv - in ankare och två skruv -lock fästen för att hålla en platt ändlock ombord på ramen i varje ände . Skruva fast en tunn , gängad skruv ( 109504 ) i var och en av de fyra hörnen av plattformen bildas av änd-och sidotäckbrädorovanpå ramen.
9

Placera lamell montering på ramen , och användning en tunn , gängad skruv på varje spjäla att hålla lamellerna på plats .
10

ihop lådorna genom att installera två skruv - in ankare i varje ände av frontpanelen . Skjut sidopanelerna på plats över ankarna , och använd skruv -lock fästen för att hålla ihop delarna . Skjut lådan längst ned i spåret tillhandahålls , och installera på baksidan av lådan på plats , kör hullingförsedda stift ( 110519 ) i styrhålen med en hammare . Skjut den monterade lådan i lådan öppning i sidan av ramen så att den vilar ordentligt på banan . Addera