Hur Fyll i Ridges i en Bullnose Arch Pärla

En tjur - näsa hörnet pärla består av tunna remsor av metall eller vinyl som installerar över kanterna där två bitar av gips möts . Hörn vulsten Bäst remsa har en rundad kant som skapar en lätt båge när den är täckt med fogmassa . En flexibel bull - näsa hörnet pärla krävs för ett valv är brant kurva . Förutom att välja lämplig flexibel pärla , installera en bull - nose hörnet pärla på ett valv är identisk med installation av en tjur - näsa hörnet pärla på en rät linje , bland annat i uppgift att fylla i åsarna .. vad du behöver
Måttband
Ladder ( tillval ) katalog Flexibla plast hörnet pärla lister
Marker
Tin snips
häftpistol
9/16-inch långa klammer
plast presenningar
fogmassa
Kitt kniv
andningsskydd
Skyddsglasögon
Fine - slippapper
Visa fler Instruktioner
1

Placera änden av ett måttband vid basen av valvet vänstra sida , som ni inse det , där den möter golvet . Sträck måttband upp och längs bågen för att mäta den totala längden från den nedre vänstra sida hela vägen över till nedre högra sida . Använd en stege att stå på om det behövs .
2

Lägg remsor av böjlig plast hörnet pärla på ett arbetsbord , och mäta tillräckligt många för att motsvara valvet längd du fastställt tidigare . Typiskt är åtminstone 2-3 remsor av hörnet pärla behövs. Markera varje pärla som kräver kapning , och skär den till rätt storlek med tenn klunkar . Addera 3

Placera första remsa av flexibel plast hörnet pärla på vänster sida av bågen med sin rundade sida som är vänd utåt. Centrera remsan perfekt över valvet hörna , och fäst den på plats med hjälp av en häftpistol och 9/16-inch långa klammer placerade var 3 inches längs båda sidor av pärlan .
4

Installera ytterligare remsor av hörnet pärla längs hela bågen , böjning av remsorna som behövs för att placera dem längs kurvan . Använd samma metoder som du använde för att installera det första hörnet pärla .
5

Sprid plast presenningar på golvet under och i närheten av valvet för att skydda golvet . Scoop ca 1/2 kopp fogmassa med en spackel , och sprida det tätt över hörn pärlor att fylla i åsarna utmed pärlorna . Fortsätt att sprida mer fogmassa tills inga åsar eller pärlor är synliga . Vänta 24 timmar för fogmassa torka på valvet .
6

Sätt på dammfiltermask och skyddsglasögon . Sand valvet med fin - slippapper , koncentrera först på de platta delarna för att göra torkade fogmassa slät . Använd sedan sandpapper över mitten av de rundade bull - näsa portioner , slipa upp och ner dessa områden för att skapa en perfekt rundad , ås fritt valv .

När du är klar med slipning , är valvet klar för primer och måla . Addera