Hur man bygger en cirkulär Pergola

En pergola är en berså eller en passage av pelare som stödjer ett tak trelliswork som klättrande växterna växer . De flesta pergola är kvadratiska eller rektangulära . Om din landskapsarkitektur design innehåller kurvor , men , kanske du vill bygga en pergola som ser mer organiskt . En rund pergola är en verkligt intressant och ekologiskt bit utomhus arkitektur . Du kanske tycker att det är lite svårare att bygga än en ruta ett , men resultatet är väl värt de effort.Things Du behöver
Plan för pergola
Shovel
Tre - fot nivå
Trä stakes
String
Ström augur ( tillval )
18 - tums prefabricerade betongfundamentmed ett L för två bultar
6 " - av-6 " - av - 10 " förbehandlat trä inlägg
galvaniserade bultar
Drill ( tillval ) katalog Såg
graf papper
Pencil
Plywood eller glasfiber för mönster
2 " - av - 12 " såg eller sticksåg
Stege
Borra
2-av - 4 - tums - av - 12 - fot ombord
Hammer
Nails
2-av - 2 - tums skivor

Visa fler Instruktioner
börja skapa cirkulär Pergola
1

Ladda ner eller köpa en plan för en cirkulär pergola , eller rita din egen plan . Det borde hålla dig på rätt spår när du bygger , och du kan behöva det för ditt tillstånd eller varians .
2

Kolla med din lokala byggnadsmyndighetenatt lära sig om du behöver för att få ett tillstånd eller varians innan byggnaden din pergola . Se till att få det innan du börjar byggandet . Eftersom du behöver för att gräva hål för stolpar, bör du också kontrollera med din områdets " samtal innan du gräver " tjänsten så att du inte stöter på ett underjordiskt vatten , gas eller elektrisk linje . Addera 3

Bestäm var du vill bygga din pergola . Det bör vara på så rakt som möjligt . Titta på den plats från alla håll , och ser ut från insidan av föreslagna inre för att se till att du har hittat den bästa platsen . Ta spadtaget från området och jämna till marken med en spade vid behov med en tre - fot nivå för att se till att det är exakt .
4

Sätt en pinne eller stav i mitten av din pergola rymd . Bestäm hur stor du vill att den interna utrymme att vara . Om du bygger en pergola 10 - fots diameter , kan du använda sex stödstolpar , men om du vill ha den större du behöver åtta . Knyt ett snöre till centrum spel som är halva diametern som du vill , och använda den för att markera den inre diametern av pergolan .
5

Infoga stakes på 12 , 2 , 4 , 6 , 8 och 10:00 positioner på cirkeln för en 10 - fots pergola . Se till att ledningarna 12-6 , 2 till 8 och från 06:00 till 10:00 är alla exakt samma längd. Gräver ett 8 -by- 8 -by- 18 "djup hål hos varje stav , med en rak kant längs omkretsen linjen och resten utanför den.
6

Level botten av varje hål , och sätt in en 18 - tums långa prefabricerad betong fot med en bultfäste. en person bör hålla fotfäste på plats medan du kontrollera att vara säker på att en kant är även med omkretsen och toppen är i nivå med marken . Fyll ett tomt område runt på fot med smuts och packa ner det ordentligt .
7

Höj en 6 " - av-6 " support inlägg på en av de fundament . en person bör hålla den på plats medan du kontrollera om det är nivå och lod , sedan skruva fast den . Upprepa med de återstående fem fundament . Kontrollera igen för att se till att varje inlägg är samma höjd , och såga av någon som är för lång, då smidig början .

Fyll i cirkulär Pergola
8

Använd rutat papper för att rita cirkeln av toppbalkarför pergolan , med innerdiameter på 10 inches . Du behöver sex böjda bitar av platta trä att fästa toppar av balkar för att skapa en cirkel , omkretsen av din pergola . Extrapolera från skissen den verkliga storlek och form du behöver för att skära .
9

Gör en robust mönster för böjda balkar . Mönstret bör vara en båge som är en sjättedel av omkretsen , eller cirka 5 1/4 "lång på insidan , och 4 " bred . Trace det eller klippa runt den med ett bord såg eller cirkelsåg för att göra sex av dem från de två " -för- 12 " boards .
10

Placera balkarna i en cirkel på toppen av stödstolpar . Använd en stege för att nå toppen av strålarna , och skruva varje ett säkert sätt till posten i varje ände . Du kanske vill borra bulthål i styrelsen slutar, sedan markera fläckarna på stolptopparna, och borra förrätt hålad det innan du försöker att fästa bultarna .
11

Take en 2 " - av - 4 " - av - 12 ' styrelse och spika den till topparna av två motsatta inlägg . Detta blir ditt tvärbalk för att hålla takstolarna på plats . Om du har bestämt vilken plats kommer att vara din huvudsakliga inträde till pergolan , placera denna styrelse vinkelrätt mot en rak linje från det utrymmet .
12

Klipp 2 " - by - 2 " brädor för takbjälkar . den längsta blir bara mer än 10 meter , och de kommer att minska från det . Se din rutat papper cirkel eller plan för att avgöra hur många takbjälkar som du vill , och längderna som de behöver för att vara . Använd en cirkelsåg eller sticksåg till hack varje taksparre där den korsar mitttvärbalk, och spika högbenet till pergola på den båge som balkar och vinkelrät mot centrumtvärstycke.
13

Lägg förgjorda ampel och planteringar vid sidan av pergolan Mitt emot posten om du vill skapa en shadier pergola . Överväg att lägga till en halv - vägg av tegel eller sten längs den sidan om du inte vill ha växter .
14

Avsluta pergolan genom att bygga ett cirkulärt däck eller en rund sten eller tegel uteplats på golvet i pergolan . Ett däck eller uteplats kan sträcka sig genom det utrymme du vill använda som en post för att skapa en inbjudan till den krökta rum . Addera