Home & Garden >> Hem Trädgård >> Building & Remodeling >> Hem Tillägg >> Content

Hur man bygger väggarna i en Fristående solrummet

Från nyckfull till praktisk , ger en solrummet ett utrymme att odla växter , koppla av med nära och kära , läsa en god bok eller bara sola omgiven av natur . En fristående solrummet gör att du kan placera den där utsikten är bäst eller när morgonsolen strömmar in innan värmen på dagen . För att bygga ytterväggar , bifoga 2 - by - 6 tunna väggar till sidfot eller en platta stiftelse . Dessa ger mer stöd till ytterväggar , som måste bära vikten på taket och strukturen ovan , samt bättre isoleringsförmåga. Använd andra bärande väggkonstruktionsmetoderför att säkerställa en solrummet som kommer att pågå till och med många soluppgångar och solnedgångar . Detta är vad du behöver
Måttband
Behandlad 2 - av-6 - tums timmer
Obehandlad 2 - av-6 - tums timmer
Carpenter torg
16d spikar
Hammer < br > 2-av - 12 - tums skivor
1/2-tums plywood
Bygg lim
vattenpass
plywood eller annat hölje
Builder s papper eller liknande vattentätt hölje material
Konkreta ankare
Borra
Stålplattorna
Yttre manteln
Inre hölje
Isolering
Ångspärr
Visa fler Instruktioner
Exteriör Wall Framing
1

Mät längden på varje yttervägg , som bestäms av fundament eller betongplatta . Spela in längden på varje väggsektion , subtrahera 5 1/2 inches från två av väggarna , antingen de som kör på längden eller från sida till sida . Denna minskning gör det möjligt att tjockleken på väggarna för att överlappa de kortare väggarna eftersom varje 2 -by- 6 är faktiskt en 1/2-by-5 ​​1/2 inches tjock.
2

Skär en behandlades 2 -by- 6 med längden för varje vägg behövs. Detta kommer att utgöra tröskelplåt , vilket är väggens botten , horisontellt kör inramning medlem . Skär två plattor från obehandlade 2 - by - 6s för att skapa de bästa väggplattor för en vägg . Fördubbling de bästa plattorna skapar styvhet och styrka . För fyra väggar , gör fyra takplåtar rätt vägglängd. Skär två för att mäta 4 inches kortare än väggen och de andra två 4 inches längre än väggen . När den är kopplad , kommer det översta lagret av plattor stagger tvärs väggsektioner för extra styrka . Addera 3

Rikta bottenplattan för en vägg med den noggranna topplattan , lagd dem tillsammans, på kanten , med ändarna jämna . Markera plattorna , med hjälp av ett måttband och torg för att täcka båda på en gång . För de längre väggarna , dra en linje på 4 1/2 inches , 12 1/4 inches och igen med varje ytterligare 16 inches . På kortare väggar , som vilar mellan de längre väggarna , markera 1 1/2 inches , 16 3/4 och var 16 inches därefter . Utelämna stud märken där dörrar eller fönster är önskvärda . Avsluta varje regelvägg som den börjar , med antingen en enda stud 1 1/2 inches från slutet eller tre dubbar 4 1/2 tum från slutet . Gör ett X till höger om varje stud märke som gjorde att notate den högra kanten på stuteriet , en gång installerat .
4 Skapa en naturlig oas inne i solrummet .

Skär en stud per stud märke , med undantag för tre i rad i vardera änden av de längre väggarna . Subtrahera 4 1/2 inches från vägghöjden önskvärt att bestämma tappens längd. Fäst , ett i taget, till den första bottenväggsplattandå den märkta fästplatta. Kör två 16d spikar genom plattan in i tappens ände. Spika topplattan om fri stud slutar på samma sätt .
5

Komponera grova öppning för alla fönster och dörrar . Lägg 5 inches till bredden av det önskade dörr och markera de plattor att notate . Lägg 3 1/2 inches till fönster och markera därefter. Detta medger frigång för dubbarna som inramar öppningen samt fönster eller dörrposter och ram.
6

Fäst dubbar jäms med grovt frame märken på vardera sidan av öppningen. Nail genom bottenplattan i pinn ändar och genom topplattan på liknande sätt. Örhängena bildar så kallade "kungen " dubbar .
7

Bygga rubriker för att spänna över bredden mellan kungen dubbar . Designad för att stödja lasten ovan , rubriker ersätter de överhoppade dubbar . Rådgör byggplaner eller en byggnadsingenjör för att bestämma höjden på sidhuvudet behövs . I allmänhet måste en header vara en tum hög för varje fot av öppningen. För de flesta ändamål är tillräcklig tre 2-av - 12 - tums skivor med ett blad av 1/2-inch-thick plywood mellan varje bräda . Limma och spika huvudet tillsammans för att stödja öppningar upp till 4 eller 6 meter i bredd
8

Sätt i sidhuvudet på lämplig höjd mellan kungen dubbar : . 2 tum ovanför dörrhöjdenoch halv tum ovanför fönstret. Tånagel genom huvudet in kungen dubbar , kör naglarna i en vinkel . Skär en 2 - av-6 - tums ombord på samma öppningsbredd och tånagel , på rätt höjd , mellan kungen dubbar för att skapa tröskelplåten. Dörrar inte kräver tröskelplåtar, i kontrast .
9 Använd dubbla topp plattor för väggstyvhet.

Skär två 2-av - 6: or för att skapa " jack " reglar , som löper från huvudet ner till bottenplattan , för dörrar . Kör ytterligare styrelser, som kallas " krymplingar , " mellan fönsterbrädan plattorna och bottengolvplattorsamt över fönster-och dörrbalkar . Nail varje tillsats till den omgivande ramen . Space krymplingar vart 16 inches. Inte nog med att de hjälper stödja vikten av strukturen ovan , men de ger också spik ytor för vägg mantlar .
10

Fäst finalen , övre väggplatta. Förskjut plattorna så att de längre plattorna överlappar på den intilliggande väggen . Limma och spika på plats .
Finishing och snabb montering murarna
11 Sidhuvud och andra ramverk skapar ytterväggsöppningar.

Skär mantling för att spänna över utsidan av varje tapp väggsektion . Använd antingen 5/8-inch OSB , spånskivor , plywood eller annat lämpligt hölje . Spika på väggen inramning att fästa . Klipp ut varje fönster eller dörröppning . Täck med att bygga papper för att skapa ett vattentätt yttre.
12

Walk varje vägg upp till upprätt på plats. Håll i väggen med extra skivor , inklämd mellan golv och vägg , under arbetet . Fäst bottenplattan till den betongplatta eller fundament med ankare permanent fästa vid betongytan . Lägg betongankare var 6 till 8 inches , borrning genom bottenplattan in i betongen för att fästa .
13

Tie angränsande väggar tillsammans genom att spika slut dubbar tillsammans . Förstärk med stålplattorna, fäst halv till en väggplattaoch hälften till den andra , på toppen , botten och ett par platser i mellan . Detta ökar vägg stabilitet .
14 Plywood -och byggherrens papper täcker utsidan , då taket läggs .

Fortsätt att bygga muren , binda in i taket när de läggs . Täck den yttre väggytan med sidospår eller önskad hölje. Isolera innerväggen , lägga en ångspärr , och slida med gips eller önskat material . Addera

från:http://hem.98905.com/building-remodeling/home-additions/1012029564.html

Copyright © Hem Trädgård All rights reserved.