Hus Isolering Fakta

Syftet med isolerande ett hus är uppbyggd kring den singulära konceptet att minska den hastighet med vilken värme överförs . Effektivt kontrollera värmeöverföringen inuti hemmet resultat i ökad komfort och lägre energikostnader. Medan den allmänna idén om isolering i ett hus kan föra tankarna till tjocka rosa filtar av glasfiber , utvidgar begreppet till att omfatta sådana saker som fogtätning , tätningsremsor och wraps som kan placeras runt rör . R - värde

All isolering måste ha sin R - värde som anges på förpackningen . R-värdet är ett mått på den mängd som en viss del av materialet begränsar värmeöverföring . Ju högre siffra i R -värde desto större är dess isolerande egenskaper . Rekommenderade R-värden varierar beroende på vilken del av huset håller på att isoleras samt klimatförhållandena i området där huset ligger .

Isolering Typer

De tre grundläggande typer av vägg , golv och tak isolering är filtar , lös fyllning och styv . Filtar av glasfiber och lös fyllning gjord av glasfiber , cellulosa eller annat material är båda lämpliga för isolerande väggar, golv och tak . Styv plåt isolering är tillverkad av polystyren , uretan eller glasfiber ombord och är vanligtvis reserverad för användning i ofärdiga väggar, grundmurar och under sidospår av ytterväggar .

Ångspärr

När vattenånga kan passera genom isolering , kondenserar den till vätska vid kontakt med kallare luft . Om fukt fastnar , kan det resultera i trä förfall samt strukturella skador på väggar och stiftelser . Styra denna eventualitet är en uppgift för något som kallas en ångspärr . Vissa isolering levereras redan utrustad med folie ångspärr och slutna celler isolering är en ångspärr i sig . Andra typer av isolering kräver en barriär som skapas genom att installera polyeten under plattor tillämpning av latex ångspärr grundfärg till väggskivan .
Isolerings Pipes

Isolerande hus rör kan åstadkommas genom användning av skumisolering finns i storlekar som utformats för att passa runt alla typer av rör. Billigare rörisolering skum kommer med en slits som är öppen en gång lindad runt röret . Denna slits bör tejpas stängs för att ge maximalt resultat . Högre kvalitet pipe skum är utrustad med ett lim som redan tillämpas på slitsen som gör förslutning genom att trycka på sömmen tillsammans .
Easy Varmvattenberedare Isolering

I stället för att sätta ut pengar till en dyrare kit för att hjälpa isolera din varmvattenberedare kan du spara pengar och uppnå samma resultat . Skär en rulle R - 11 märk glasfiber batt att passa , och använder standardsilvertejpför att stänga upp sömmarna . Addera