Den bästa tiden att beskära en dvärg Katsura Träd

Med sitt lysande höstfärg i olika nyanser av rött, orange och guld , och aromatiska höstlöv att lukten av bränt socker , kanel och äpplen , dvärg katsura ( Cercidiphyllum japonicum " Heronswood Globe " ) är en glädje i trädgården . Det är en tolerant träd som föredrar beskärning i slutet av vintern , men kommer också att ta det på våren . Identifiering

Katsura är ett lövträd som växer med både en enkel - eller multitrunked vana , beroende på provet och beskärning den har fått . Även om arten trädet kan nå över hundra meter i naturen och oftast växer till mellan 40 och 60 meter under odling , " Heronswood Globe " är en liten , dvärg form som toppar ut runt 15 meter i de första 10 åren . Så småningom kan det nå höjder på 20 meter , och är härdig i US Department of Agriculture anläggningen hardiness zoner 4 till 8 . " Ruby " är en annan dvärg formen , växer till cirka 30 meter och härdig till USDA zon 4 och uppåt samt.

Underhåll Beskärning
p Om du bryr dig om frukter och blommor , den bästa tiden att beskära vårblommande träd är när de blommar . Eftersom våren mamelucker liksom Katsura bilda sina blomknoppar på gammalt trä , riskerar senvintern beskärning ta bort knoppar . De flesta människor inte bryr sig om de små , ​​nonshowy blommor . Baljorna dock , som kvarstår på honplantor hela vintern , har en del dekorativa värde , så om du bryr dig om dem , vänta tills efter blomningen för att beskära . Om du inte har något emot att förlora dem , beskära på senvintern , precis innan ny tillväxt börjar . Vid denna tid bör du tunna trädkronorna för att låta ljuset i och beskär för formen .
Sjukdom Beskärning

Varje gång anläggningen uppvisar tecken på sjukdom , du bör beskära . Ta bort alla döda , skadade , trasiga eller angripna grenar flera inches under den sista synliga symptom . Öppna sår är en av de bästa sätten att överföra sjukdomen , så desinficera sekatör genom att gnugga bladen med isopropylalkohol både före och efter att du beskär . Du bör också rengöra kniven mellan varje skär . Annars riskerar du att sprida sjukdomen från en del av trädet till en annan , eller att olika växter .

Beskärning Tekniker

Känn dig fri att beskära sidogrenar, men om det inte finns ett problem med det , skär aldrig tillbaka trädets ledare , eller central stam. Detta kallas toppning och kan skada trädet . Istället beskära med ett öga till trädets naturliga form , vilket gör det möjligt att utveckla en öppen , sprida kapell som kommer att främja rörligheten för ljus och luft , vilket i sin tur minskar risken för träd upphandlande sjukdomar . Beskära alltid tillbaka till en knopp eller sidogren , eller an mot trädets stam , så att du gör nedskärningar på en naturlig tidpunkt . Addera