Hur man odlar Rotting

Rotting kommer från en klättring palm hemma i sydöstra Asien . Dess botaniska namn är Calamus , och det är en tropisk story växt . Rotting används ofta för att göra möbler . Den producerar starka men lätta trä som är extremt hållbart . Den palm kräver skugga och fuktig , mycket sur ​​jord , och är svår att odla även i dess naturliga livsmiljö . Det finns flera arter av Calamus som används för att göra rotting . Anläggningen är inte lätt att få i USA , men om du gör det , bör du odla det indoors.Things du behöver
Tjocka handskar
1 -liters glasbehållare
Ingjutningar jord
Torv
Kompost
Klippverktyg
Fuktmätare
vatten
Stake
växt band
Palm gödsel
växt mister
insektsbekämpning tvål
Visa fler Instruktioner
1

Trans rotting handflatan så fort du får den. Anläggningens vining vana innebär att den har ett väl utvecklat rotsystem som sannolikt rot bundet i barnkammaren potten . Bär mycket tjocka handskar vid hantering av anläggningen , på grund av dess långa taggar .
2

Gör en blandning av 2 delar krukväxtjord och 1 del vardera av torv och kompost . Fyll glaserade kruka med mediet . En glaserad kruka hjälper bevara fukt bättre än en oglaserad kruka . Addera 3

Klipp handflatan ur barnkammaren potten och lägger den på sin sida . Beskära bort eventuella stryper rötter som är lindade kring hela systemet. Separera rötterna, och placera handflatan i potten med toppen av rötter i höjd med kanten. Fyll runt rötterna med jord och tryck till . Vattna trädet tills fukten häller ur potten s dräneringshål .
4

Placera handflatan i ett svagt upplyst rum med indirekt exponering . Ge jämn fuktighet . Denna anläggning kan inte tillåtas att torka ut. En fuktmätare hjälper dig att hålla den i den våta intervall . Stick stammen sensorn i potten till fästet och läsa mätaren . Fukt meter mått antingen i färg eller i ord .
5

Skjut en insats i potten ungefär 3 inches från stammen av handflatan . Använd växt band för att säkra den . Anläggningen kommer att växa kraftigt upprätt och kommer att behöva extra stöd eftersom den sträcker sig uppåt . Justera band till högre poäng som rotting palm blir större .
6

Gödsla anläggningen årligen med handflatan gödsel tidigt på våren före tillväxtperioden börjar. Använd det belopp som anges på förpackningen om storleken på potten du har . Späd gödseln i bevattningsvattnet , och tillämpa den långsamt så växten hinner upptag lösningen innan det löper ut dräneringshål.
7

Mist växten två eller tre gånger i veckan för att ge en hög nivå av fuktighet. Ta bort alla döda blad när de uppstår .
8

Se upp för kvalster och mjölig buggar , som är vanliga skadegörare av inomhus palmer . Kontroll insekter med en insekticid tvål sprutas på alla delar av handflatan . Större insekter kan tas bort manuellt . Plantera i rotting palm vart tredje år . Addera