Hur man odlar Tjock Bambu

Bambu är ett flerårigt gräs med vedartade stammar som är indelad i sektioner med lederna som kallas noder . En av de snabbast växande växter på planeten , kommer bambu i över 1000 sorter ; några bara nå några inches i höjd och vissa sorter kan nå 120 meter hög och mäter 12 inches i diameter . Enligt Western Garden Book , alla bambuarterär vintergröna och kommer fram ur jorden vid sin fulla diameter och oftast når sin fulla höjd i den första månaden av att växa . Växter som klassificeras som jätte bambu är den tjockaste och längsta av de species.Things du behöver
bambu
Spade
Gräsmatta gödsel
Kompost
Visa fler Instruktioner
Välja Bamboo
1

Välj en art av bambu som är anpassad för din klimatzon och som har en stor diameter ( 4 inches eller större ) . Du kan hitta din klimatzon genom att konsultera en trädgårdsarbete bok eller trädgårdsarbete hemsida . I allmänhet växer bambu bäst i områden med full sol till halvskugga , lite för vanligt vatten , och i temperaturer som inte sjunka under fryspunkten . Några tjocka bambu sorter är Oldham bambu , som växer till 25 meter hög , har en diameter på 4 inches , och är härdig till 15 grader Fahrenheit ; Giant timmer bambu , med en maximal höjd på 35 meter , en diameter på 6 inches , och en härdighet till 0 grader Fahrenheit ; och Beechey bambu , som växer till 20 meter lång, uppnår en diameter av 5 inches och är härdig till 15 grader Fahrenheit.
2

Välj bambu växt som är rot bunden i sin behållare . Kolla rötterna av anläggningen ; de bör vara synligt odlas tillsammans med lite jord visar igenom . Stjälkar av bambu bör tätt odlas tillsammans med litet utrymme mellan dem. Bambu som är trångt och rot bundna kommer att växa snabbare när den är planterad . Addera 3

Välj mellan hopklumpning eller kör bambu . Clumping bambu växer i fläckar och sprider sig sakta medan du kör bambu sprider ut snabbt genom deras snabbväxande och långgåenderhizomer . Välj klumpar bambu sorter , om du inte vill att din bambu för att sprida sig till andra delar av ditt landskap och du inte vill spendera tid förhindra spridning . Köra bambu kan vara svårt att hålla tillbaka och kan snabbt köra om din trädgård , gör det till ett bra val för trädgårdsmästare är intresserade av container trädgårdsskötsel eller de som inte har något emot om bambu sprider sig i hela sitt landskap . Både löpning och hopklumpning bambu kommer är många sorter anpassade för ett brett spektrum av olika klimatzoner .
Plantering och skötsel
4

Gräv en 12 - tums - breda dike runt bambu säng med en spade innan man planterar dina plantor . Diket kan du se några jordstammar som visas och gör att du kan klippa dem och rensa ut dem innan de har en chans att sprida bambu hela din gård .
5

Ändra din jord genom att lägga till gräsmatta eller gödningsmedel och 3-6 inches av kompost till din jord . Följ instruktionerna på din visst märke gräsmattafertilizer för allmän matning för det korrekta beloppet för att lägga till i din jord . Blanda ändringarna i marken med hjälp av en spade för att vända jorden över till ett djup av 12 inches .
6

Gräv ett hål dubbelt så bred som din bambu rot bollen och placera den i hålet . Använd den avlägsnade jorden för att fylla i hålet, att trycka den i tätt , och upphörande av rotklumpen sitter något ovanför den övre delen av jorden. Vatten grundligt .
7

Gödsla din bambu varje vecka , med hjälp av ett allrengöringsmedel gräsmattafertilizer . Följ anvisningarna på förpackningen gödsel för hög doseringsanläggningaroch tillämpa den mängd gödsel anges.
8

Vattna din bambu en eller två gånger i veckan för att hjälpa den att bli etablerat . Efter de första sex månaderna av växande tid , kanske du kan minska vattning till en gång var 10 dagar . Addera