Har Arisaema triphyllum Behöver en kall period

? Vissa växter tycks alltid göra en trädgårdsmästare leende , och Arisaema triphyllum , som brukar kallas jack - in - the- predikstolen , är definitivt en av dessa. En fjäder blommande växt som är hemma i USA , är dess blomning faktiskt en komplex struktur som består av olika delar som tillsammans liknar en predikant i en predikstol . Den växer i US Department of Agriculture växt härdighet zoner 4 till 9 , där det blir vinterkylan den behöver för att överleva . Kännetecken

Jack - in - the- predikstolen är en infödd skogsmark växt som är ca 1 meter hög och producerar en eller två 3 - till 4 - tums - höga blommor varje år . Blomman består av en central spadix eller spik , menar att de många små, riktiga blommor . Den är omgiven av en lummig struktur som kallas en spathe som har en rörformad bas och en lång, hängande huva , som utgör predikstolen . Den spathe brukar randig i ljust grönt och gult , med lila - gröna markeringar . I slutet av sommaren , den blommande delen av anläggningen producerar ett kluster av röda bär .
Klimat

jack - in - the- predikstolen anläggningen bleknar , och dess ovan jord delar brukar försvinna i mitten till slutet av sommaren , lämnar efter endast den del som bär bär. Anläggningen behöver denna period av dvala , som sträcker sig genom vinterns kalla perioden , för att vila och förbereda för ny tillväxt följande vår . Den varmaste delen av jack - in - the- predikstolen naturliga sortiment omfattar USDA zon 9 , där vintertemperaturer tappar ofta under fryspunkten och kan vara så lite som 20 eller 25 grader Fahrenheit under korta perioder . Anläggningen gör inte bra i varmare områden ovanför zon 9 , där vintertemperaturenhåller sig vanligtvis över fryspunkten , eftersom den varma vintertemperaturer stör vilande period .
Site Selection

Om du bor i en varmare del av denna växt sortiment , kan du bidra till att det blir vinterkylan den behöver genom att plantera den i en plats som är relativt svalt under vintern . En idealisk plats är i en nord - eller nordväst läge trädgård som inte blir varma solen på vintern . Anläggningen behöver också helt eller delvis skugga under hela dagen och har en tendens att utveckla brända blad och blommor när odlas i för mycket solskenet. Bioklippning växten väl i faller också skyddar växten från frysnings-upptiningscyklerunder vintern, vilket kan orsaka uppvärmning av rötterna , följt av en snabb och potentiellt skadliga droppar i temperatur. Rötterna till denna växt innehåller ett giftigt ämne som kallas kalciumoxalat , så det är inte ett bra val för ett område som besöks av husdjur eller små barn .
Andra behov

jack - in - the- predikstolen växten behöver organiskt rika jord , t.ex. under träd eller stora buskar , vars cast - off lämnar långsamt brytas ned för att ge organiskt material till den underliggande marken . Du kan också öka det organiska innehållet i din plantering område genom att blanda i kompost vid planteringen , och lägga till extra kompost till området under de första åren är också till hjälp . Anläggningen behöver ständig fukt och trivs i en fuktig , väldränerad plats , men välj en plats som inte är rik på lera och tenderar att stanna fuktig, eller lägga till lite sand i planteringsområdetför att förbättra dräneringen .

Addera