Vad är en Maroon Tree

? Den rödbrun träd är en typ av träd pion ( Paeonia delavayi ) som är hemma i Kina . Träd pioner är faktiskt buskar , inte träd , och rödbrunt trädet växer till 3 meter i höjd . Den bär rödbruna blommor mellan 3 och 4 inches i diameter . Den rödbruna träd , en perenn , lövfällande buske , växer långsamt och kan leva länge , med exemplar i Kina tros vara mer än 200 år gammal , enligt trädgårdsodlare för Iowa State University . Den rödbruna träd är härdig till zon 5 på US Department of Agriculture växt härdighet zon karta . Använder

Använd rödbruna träd ungefär samma sätt som du skulle hortensia , azalea eller annan blommande buske . Välj en delvis solig plats i trädgården som behöver ett skott av intresse . Den rödbruna träd gör också en inverkan som ett prov anläggning , men ge det massor av utrymme eller beskära den för att hålla den kompakt . Träd pioner, i allmänhet , är dyr , så välj en plats att inte bara visa den , men en som också som passar med sina vårdbehov .
Plantering

det snabbaste sättet att döda rödbrun trädet är genom att plantera det på fel sätt eller vid fel tidpunkt . Plantera bareroot buske i höst och behållaren anläggningen på våren eller hösten . Ta bort ogräs och annan vegetation växer runt på webbplatsen så att den nyplanterade rödbruna träd inte är tvungen att konkurrera om fukt och näring . Plantera den rödbruna trädet på samma djup som den växte i barnkammaren och hålla jorden fuktig när den fastställer .
Care

Undvik beskärning rödbrun träd i höst eller om du riskerar att skära av nästa säsongs blomknoppar . Så fort du märker ny tillväxt på våren , gödsla rödbrun träd med 3 Ibs . av 5-10-5 gödsel . Scatter granulatet på jorden - 6 inches från buske bas - och sprida den runt . Vatten efter gödsling suga produkten i jorden . Detta är det enda gödnings den rödbruna trädet kräver per år .

Förökning

rödbruna frön kräver en period av skiktning att bryta dvala . Fyll en plast plastpåse halvfull med fuktig sand eller perlit och tryck fröna i blandningen . Förslut påsen och kyla det i 90 dagar . När du tar bort påsen från kylskåpet , placera den i ett område som fortfarande är 75 grader C. Inom 2-6 veckor fröna gror och bör tas bort noggrant och planterade 1 - tums djupt in förskolor krukor fyllda med lika delar krukväxtjord och sand . Låt krukan på en sval , skuggig plats utomhus eller i växthus . Odla den rödbruna träd i allt större krukor för två år innan man planterar den i trädgården . Addera