Morgon - Noon - och - Night Plants

Morgonen - noon - och -natt- anläggning ( Brunfelsia pauciflora ) , även kallad igår - idag - och - imorgon , producerar ett överflöd av slående blommor nästan garanterat att vinna uppmärksamhet . Så länge du bor i buske föredrar växande zoner , fungerar det bra med mycket lite uppmärksamhet och har inga större skadedjur och sjukdomar i not . Beskrivning

Morgon - noon - och - natten växer från 3 till upp till 12 meter hög , beroende på sort och hur mycket du beskär den. Den har täta grenar med breda blad som förblir vintergröna under hela året . De pensé -liknande blommor visas i klumpar under de varma månaderna . De dyker en mörk lila och under de närmaste dagarna blekna till lavendel och sedan till vit , därav de vanligaste namnen för anläggningen . Ofta ser du blommor av alla tre färger på busken på en gång . När blommorna vissna , bär visas i deras ställe .
Krav Miljö

Denna buske växer i US Department of Agriculture anläggningen hardiness zoner 9 till 11 . Det kommer att blomma bäst när de utsätts för minst sex timmar i solen , helst på morgonen , med några skumma skydd under den varmaste delen av dagen . Det kommer också att göra bra i ett läge med filtrerad skugga hela dagen . Morgon - noon - och - natten tål nästan alla typer av jord surt eller alkaliskt sand , lera eller lera , så länge det rinner väl . Det kan inte tolerera översvämningar .
Care

Morgon - noon - och - natten endast måttligt tål torka , så låt det inte torka ut under den varma sommaren månader. I den första växtsäsongen , hålla jorden runt plantan fuktig , men inte blöt , så rötterna kan växa sig starka . Vatten till ett djup av 8 till 10 inches När den översta en eller två inches av jorden torkar vid beröring. För att hålla växterna mindre , beskär i slutet av vintern , klippning igenvuxna grenarna tillbaka till ett löv korsning . Om du planterar denna buske utanför dess undre zonen , skydda den med ett överdrag under fryser .

Landskap Överväganden

Även om du kan hålla en morgon - middag - och - natten växt liten med beskärning , växer det oftast för stor för stiftelsen planteringar . Istället växt längs gångbanor eller som en stor häck skärm. Anläggningen ger gott om attraktion samtidigt blomning arbeta som enskild exemplar anläggning också. Denna buske - särskilt dess bär - innehåller alkaloider giftiga för djur , så att inte anläggningen i ett område som husdjur kan enkelt komma Addera
.