Vilka är farorna med Poinsettia Blommor

? Julstjärna växter är en vanlig syn runt helgerna , eftersom de ofta ges som gåvor och används för dekoration i hemmen . En vanlig missuppfattning om julstjärnor är att de är giftiga. Enligt InteliHealth.com , är det tänkt att denna idé tog tag efter att ett barn dog 1919 efter att ha förtärt blad från julstjärnan anläggningen , även om det inte finns några bevis för att det verkligen var orsaken . Det finns inga bevis för att någon del av julstjärnor är giftiga , antingen blad eller blommor själva . Kvävningsrisk

Precis som alla små föremål , kan bladen på en julstjärna orsaka chocking risk för små barn och husdjur vid förtäring . Om du har små barn eller djur som tenderar att äta blad , är det en bra idé att sätta dina julstjärnor högt eller på en plats där de som kan kväva inte kan nå dem .
Irritation och känslighet

Medan julstjärna blad och blommor är inte giftig , det betyder inte att det inte finns någon fara i att konsumera dem , berättar trädgårdsodlare Ron Smith . Julstjärna blad innehåller en alkaloid substans som kan vara irriterande för slemhinnorna , såsom återfinns i munnen och halsen. Om någon förbrukar dessa blad , kan de vara irriterande på det sättet . Julstjärna lämnar också innehålla en sav att vissa människor reagerar dåligt till .

Bekämpningsmedel

En mer indirekt fara för julstjärna lämnar är att dessa växter behandlas ibland med bekämpningsmedel och bekämpningsmedel kan göra människor och djur sjuka om de gör det i ditt system .

Statistik

Trots det dåliga rykte av växterna , i en studie som citeras av InteliHealth.com har inga dödsfall har kopplats till julstjärnor , av 23.000 oavsiktligt intag . De allra flesta av dessa människor inte hade några negativa symtom från konsumerar blad eller blommor , och de som hade haft relativt små magproblem , som illamående och kräkningar .
Vad göra

Om du upptäcker att ditt barn eller husdjur har förbrukats julstjärna blad eller blommor , inte panik . Ring en läkare eller sjuksköterska om råd . Sannolikt kommer du att bli tillsagd att vänta och se om symtomen . Addera