Odling av Capsicum

Den Capsicum familjen är hemma i Sydamerika . De fem domesticerade arter av paprika och chili inkluderar söt paprika , Anaheim chile , den rykande het habanero och tabasco peppar . Historien om skörd vild paprika går minst 10.000 år tillbaka . Jordbrukarna är kända för att ha odlat paprika så tidigt som 3300 f Kr . Idag är paprika och chili vuxit över hela världen av bönder och hem trädgårdsmästare . Den mest populära kryddan i världen , peppar inte bara capsaicin att lägga värme till livsmedel utan även 100 procent av dagsbehovet av vitamin A och C i en enda fruit.Things Du behöver
Värmedyna
plast
Seed startfack
Sterila frö börjar blanda
pincett
Sand
Sprayflaska
Plastfolie
lysrör armatur
Hög intensitet lysrörslampor
Lampans timer
4 - tums blomkrukor
Ingjutningar jord
soppa sked
Spade
Kompost
Stakes
Växt band
soaker slang eller droppbevattningssystem
Mulch
5-10-10 gödnings
Bucket
diskmedel
Visa fler Instruktioner
Pepper Seed Groning
1

Täck en gammal värmedyna med plast för att skydda det från vatten. Placera fröet startbrickanpå värmedyna .
2

Fyll fröet startbrickanmed sterilt utsäde börjar blanda . Fuktas med vatten. Slå på värmedyna på den lägsta inställningen . Addera 3

Placera en eller två frön per fack ovanpå fröet börjar blanda . Några trädgårdsmästare använder pincett för att sätta frön i jorden . Knappt täck med ett tunt lager av sand. Spritz med vatten för att fukta . Täck brickan med plastlock eller plastfolie .
4

Häng ett lysrör fixtur 4 inches ovanför fröet startbrickan. Använd högintensiva fluorescerande lampor för att öka mängden ljus som avges av fixturen . Bifoga till en timer så att ljuset ger 14 till 16 timmars ljus per dag .
5

Ta av lock eller plastfolie så fort fröna gror . Det kan ta upp till två veckor , beroende på sort , för pepparfrön att gro .
6

Mist plantorna försiktigt för att behålla mixen fuktig , men inte blöt , tills plantan har minst två uppsättningar av blad.
7

transplantationen plantorna i 4 - tums krukor fyllda med en god kvalitet potting mix . Inte plocka upp plantorna med stjälkarna , i stället använda en soppsked att ös plantorna och rötterna ur facket .
8

Flytta armatur upp som plantorna växer , hålla den 4 inches ovanför högsta anläggningen .
9

Harden från plantorna när de är 6 till 8 veckor gamla och natt temperaturen är över 55 grader Fahrenheit . Placera blomkrukor utanför i ett skyddat område i en timme , sedan få tillbaka inuti . Upprepa dagligen , lägga en timme varje dag , en vecka till 10 dagar . När plantorna är ute hela dagen , är det dags att transplantera dem i trädgården .
Odla de Peppers
10

Förbered trädgården sängen genom att gräva upp gräset och oönskad vegetation . Placera på komposthögen.
11

Lägg till en 3 - tums lager av kompost till trädgården sängen och gräva i , blanda väl med trädgårdsjord . Sedan rake jorden i 1 fot bred mounded rader .
12

Gräv ett hål för varje peppar anläggning i toppen av raden , 1 fot isär . Avlägsna peppar ur krukan och placera i hålet . Återfyllning och tamp försiktigt .
13

Infoga en insats bredvid varje anläggning och knyta den till den insatsen med en mjuk anläggning slips . Lägg till fler växt band som plantan växer .
14

Ordna en soaker slang eller droppbevattningssystemlängs raden . Vatten när toppen av jorden är torr vid beröring. Gödsla med 5-10-10 gödsel enligt tillverkarens anvisningar .
15

Lägg till en 4 - tums lager av kompost till trädgården sängen , omger mounded raden till inom 4 inches av pepparbusken stjälkar . Mulch hämmar ogräs tillväxt och hjälper jorden att behålla vatten .
16

Övervaka dina peppar växter för skadedjur såsom bladlöss , larver , tvestjärtar , sniglar . Döda bladlöss genom att spruta med såpvatten . Ta bort andra skadedjur för hand och släppa in i en hink med såpvatten . Häll i vattnet och döda fel på komposthögen .
17

Harvest enligt utsädespaketriktningar . Olika sorter av paprika och chili skördas grön , gul , orange eller röd . Till exempel är paprika skördas vid någon tidpunkt mellan grönt och rött. Ju längre en mild peppar som en paprika kvar på anläggningen , är den mer vitamin A och C koncentrerad frukt . Hot chili ofta får mogna på rankan , hängde sedan på ett snöre för att torka . Addera