Creeping Charlie Blossoms

En gång uppskattad som en låg - underhåll marktäckande , krypande Charlie ( Glechoma hederacea ) är nu allmänt hånas som en invasiv ogräs . Trots sin nuvarande rykte , ibland odlas som en behållare anläggning för sina rundade blad och prålig blommor . Vid första anblicken , blommorna verkar liknar dem i många andra växter , men de kan särskiljas genom sina fysiska egenskaper och blommande säsongen . Creeping Charlie är hardy i US Department of Agriculture ( USDA ) växt härdighet zoner 3 till 10 , och de andra vanliga namn inkluderar mark murgröna och gill - over - the- marken. Fysisk beskrivning

Creeping Charlies blommor ur basen av bladen i kluster av 2-6 . När de mognar , blommorna långsträckt och ta på en trumpetlike form med en smal bas och en vidgad öppning. De besitter ett stort undre kronblad med två lober liksom två mindre kronblad på varje sida och en övre blomblad, som är identisk med den nedre kronblad men mindre. Varje blomma är 1/2 till 3/4 tum lång med en levande, ljus - lila eller violett färg och en vit hals . Halsen har också fläckar eller ränder i mörkt lila eller , ibland , brun .
Blooming Time

Creeping Charlie blommar från mitten av våren till midsommar i de flesta amerikanska områden , även om det också sporadiskt kan producera blommor på hösten i varma klimat . Den största koncentrationen av blommor visas i slutet av våren och smalnar när vädret blir varmare . Deadheading kommer inte att förlänga blomningstiden eller öka blomma produktion , och därför är det inte nödvändigt. Klippning växten eller allvarligt beskärning innan blommorna blekna dock styr utsädesproduktion, vilket hjälper till att kontrollera anläggningens spridning.

Färgvariationer

Color variationer är sällsynt bland krypande Charlie växter , även om sorter och utvalda sorter kan ha en helt annan färg . " Dappled Light" smygande Charlie ( Glechoma hederacea " Dappled Light" ) är en sådan sort . Den är härdig i USDA zoner 5 till 10 och som odlas för sin brokiga , guld och grönt bladverk . Dess blommor visas endast sporadiskt under våren och försommaren och är en blek himmelsblå eller medel blå i stället för den lysande violett hittas i vanliga krypande Charlie växter .
Plantering Överväganden

Trots de positiva egenskaper av sina blommor och blad , krypande Charlie visar sig ofta invasiv i varma, fuktiga klimat . En stor del av södra och östra USA har överskridits med krypande Charlie . Så det inte rekommenderas för plantering i dessa områden . Den kan odlas på ett säkert sätt , men i behållare i de flesta områden eller i blomsterbäddar som har en bred fysisk barriär som betong . Addera