Home & Garden >> Hem Trädgård >> Plants, Flowers & Herbs >> Orkidéer >> Content

Hemlagad Gödsel för Orkidéer

Orkidéer är en stor familj av vackra, tropiska blommor . De finns i ett enormt utbud av färger, storlekar och former . Vissa är väldoftande , även lukta som choklad eller kokos . Orchid entusiaster vax poetiska över den känsliga skönheten av dessa ovanliga blommor , men de har ett rykte som svårt att växa . Orkidéer har specifika behov av gödsel . Även om det är lättast att köpa orkidé mat på dagis , är det tillfredsställande och kostnadseffektivt att göra din egen . Näringsämnen
ge rätt balans av näringsämnen för friska orkidéer .

I sina inhemska habitat , orkidéer får näring från luften , vattnet och allt som är i närheten. Odlas i hemmet , är det upp till dig att ge de näringsämnen som behövs för en sund tillväxt och optimal blomning . Orkidéer kräver en lämplig balans av kväve, fosfor och kalium, tillsammans med spårelement . Kväve främjar hälsosam stjälkar och blad , gör fosfor rötter stark och kalium främjar friska blommor . Dessa tre näringsämnen är makronäringsämnen . Spårämnen inkluderar järn , zink , koppar och bor.
Rice Water
Ris vatten är en bra källa för vitaminer .

En bra källa för vitaminer som niacin , tiamin , är riboflavin och folsyra är nödvändigt för en sund orkidé tillväxt vatten som används för att koka ris . Omsorgen för din Orkidéer hemsida rekommenderar att du använder brunt ris i stället för vitt . Det är ett enkelt gödsel att göra - efter tillagning ris , låt det överblivna vattnet kallt , då vattna orkidén . Gör riset vattnet en mer balanserad gödning genom att lösa Epsom salt , som innehåller magnesium eller melass , en bra källa av kalium , i vattnet före användning .
Äggskal
< br > äggskal ger kalcium .

Torkade äggskal är bra källa till kalcium och andra näringsämnen . Krossa äggskal , sedan koka dem i en stor kastrull med vatten . När vattnet når kokpunkten , stäng av värmen och låt äggskal dra i upp till åtta timmar . Du kan kasta skalen och häll vatten i en sprayflaska för enkel användning . Spraya bara på barken runt orkidéer . Alternativt kan du bara slipa upp äggskal och strö runt anläggningen . Detta är inte lika effektiv metod , dock .

Potatis
Kokt potatis kan hjälpa till att hålla din orkidé frisk .

Potatis ger kalium och en liten mängd fosfor , såväl väsentliga för frisk orkidé tillväxt och blomning . Skär potatisen i mycket små bitar , vilket lämnar på huden. För ännu mer kalium , kan du lägga till små bitar av banan . Koka denna blandning i flera minuter , och låt den anta rumstemperatur före användning . För bättre balans av näringsämnen , tillsätt 1 tsk . Epsom salt , som kommer att lägga magnesium . Använd denna blandning för att vattna dina orkidéer som vanligt . Addera

från:http://hem.98905.com/plants-flowers-herbs/orchids/1012109939.html

Copyright © Hem Trädgård All rights reserved.