Vanda knoppar Turning Brown & Inte Utveckling

Vandas är stora orkidéer som är hemma i tropiska Asien . De producerar en rad av färgglada blommor , inklusive orange, rött , gult , lila och blått . De blå sorter anses särskilt önskvärt eftersom inte många orkidéer producerar blå blommor . Vandas är lätt att odla , men de är mottagliga för sjukdomar och skadedjur som kan förvandla sina knoppar brun och hålla dem från att utvecklas . Trips

Thrips är små insekter är mindre än 1/10 tum lång . De skadar orkidéer genom att suga växtsaft ur knopparna och får dem att bli brun och sluta utvecklas . De lever också på öppna blommor , vilket får dem att deformeras , utveckla missfärgade kronblad och bli brun . Kontroll trips genom att ta bort döda växtdelar och spraya plantor med en kraftig vattenstråle för att slå trips bort bladen . Insektsbekämpning tvål är också ett effektivt sätt att bekämpa denna skadegörare .

Bladlöss

Bladlöss är mjuka arbetsföra , päronformadeinsekter som vanligtvis är mindre än 1/8 tum lång . De skadar blad, blommor och knoppar av orkidéer genom att mata på växtsaft . Symtomen omfattar gulnande löv och förvrängda , torkade ut och döda knoppar . Shed "skins " av omogna bladlöss kan ofta finns runt anläggningen . Dessutom bladlöss utsöndrar en klibbig substans som kallas honungsdagg som rockar växt och lockar svart sotig mögel . Styr bladlöss genom att knacka dem dina växter med en stark ström av vatten . Insektsdödande oljor och tvålar är också en effektiv kontroll .
Miljöfrågor

" Bud blast " är en term som används för att täcka de många skäl till varför friska orkidéer plötsligt utvecklar vissna knoppar som faller utanför anläggningen . Miljöförändringar är de främsta orsakerna bakom detta tillstånd . Miljöförändringar inkluderar utsätts för torr luft från element och luftkonditioneringar , över-eller underretande , temperaturer som är för hög eller för låg , för mycket ljus och föroreningar från cigarettrök eller andra källor .

Kultur

Det finns tre grundläggande typer av Vandas : de med breda , platta blad ; de med köttiga , cylindriska blad ; och en hybrid av de två. Vandas med cylindriska blad föredrar full sol , medan de andra två typerna behöver halvskugga. Dagstemperaturen bör vara under 95 grader Fahrenheit , och nätter bör vara mellan 60 och 70 grader . Vandas föredrar också luftfuktigheten att vara omkring 80 procent . Detta kan åstadkommas genom att placera växter på brickor som innehåller grus och vatten. Ge Vanda orkidéer med mycket vatten . Om de odlas i en korg eller i grov ingjutning medium, kan de behöva vattnas varje dag . Applicera en 20-20-20 gödningsmedel en gång i veckan när vädret är varmt . Addera