Hur du gör din Hybrid Orchid Bloom Again

Orkidéer bär långa, graciösa blomma stjälkar med öppna , staplade blommar , och kan producera upp till 10 blommor på en stjälk . Blommorna varar veckor men blekna och falla av så småningom , lämnar stjälkarna kala . Istället för att ge upp på orkidén , trimma stjälken för att stimulera ny tillväxt och blommar , och använda rätt gödselmedel för orkidéer blommar . Friska orkidéer producera en andra uppsättning av blommor med lägliga beskärning. Detta är vad du behöver
Sekatörer
kanel
Gödnings
Visa fler Instruktioner
1

FRIPASSAGERARE orkidén blommar när de vissnar och blekna . Omedelbar beskärning ger orkidén mer tid för ny tillväxt och reblooming , medan deadheading "signaler " till orkidén att den måste producera nya blommor .
2

Skär blomstjälk , beroende på sort och anläggningens hälsa. Skär av den övre halvan av stammen på Phalaenopsis och Dendrobium orkidéer för reblooming från samma stjälk . Gör detta snitt strax ovanför en fräsch , oanvänd växande gemensamt . Skär stjälkarna på andra arter till strax ovanför kronan för ny tillväxt . Om en stam ruttnar eller torkar och vissnar , klippa det till strax ovanför kronan , oavsett arten .
3

Strö kanel över klipp att läka det och förhindra infektion . Phalaenopsis och Dendrobium orkidéer producera nya blommor på de återstående noderna , eller växa nya blomma stjälkar från den högsta kvarvarande noden . Andra sorter producera en ny blomstjälk från kronan .
4

Växla till hög fosfor 15-30-15 eller 20-20-20 vattenlösligt gödningsmedel för att främja ny tillväxt . Blanda gödselmedlet på en halv eller en fjärdedels styrka för att undvika att bränna orkidén , och tillämpa det som vanligt . Addera