Vita fläckar på en Clover Krukväxt

Ofta sålda runt St Patricks Day , är Oxalis acetosella , även kallad vitklöver och lycklig klöver , inte en sann klöver . Men dess trifoliate blad påminner om äkta klöver och det är lättare att växa som en krukväxt , vilket gör det mer vanligt . Om vita fläckar dyker upp på din shamrock , kan du ha ett problem med mjöldagg . Lyckligtvis finns det metoder för att styra denna svampsjukdom . Symtom

Som namnet antyder , mjöldagg lämnar en vit , finkornig damning av mögel på stjälkar , blad och blommor av infekterade plantor . Tidiga stadier visas som vita fläckar . Dessa fläckar kan så småningom smälter samman och täcka hela blad och växter . Kraftigt infekterade blad kan bli förvrängt eller böjt .
Sjukdom Cycle

Mjöldagg är en infektion som orsakas av en svamp . Dessa svampar är värd specifik och kan bara livnära sig på levande växtmaterial . Utomhus svampen visas på våren när svala, fuktiga förhållanden gynnar dess spridning . Inomhus dessa villkor kan uppfyllas när som helst . Den vita tillväxten består av ett nätverk av trådar och reproduktiva sporer som sprids via vinden . I fråga om krukväxter , kan luftkanaler eller fläktar hjälpa till att sprida svampen .
Kulturkontroll

Efter några bra kulturell praxis kan hjälpa till att hålla din anläggning från att ge efter för infektionen. Håll din anläggning på en plats med god ventilation för att säkerställa att bladen torkar lätt . Vatten på morgonen så bladverk har en chans att torka innan temperaturen sjunker på natten . Torka stressade växter är känsliga för mjöldagg , så håll din shamrock i fuktig , väldränerad jord . Beskärning ut kraftigt infekterade blad kan bidra till att förhindra att sjukdomen sprids .
Kemisk kontroll

Det finns inte många fungicider lämpar sig för en krukväxt , enligt Iowa State University , och bortskaffande av infekterade plantor kan vara det bästa alternativet . Däremot kan shamrocks planteras utomhus , så fungicider klassade för utomhusväxter kan fungera om anläggningen transplanteras utanför . Fungicider är som mest effektiv när den används vid den tidigaste tecknet på ett problem. Läs alltid anvisningarna på etiketten innan du applicerar fungicider . Addera