Herbal Insect Repellent Recept med trollhassel

växtbaserade insektsgifter är ett säkert och effektivt alternativ till kemiskt baserade repellerande medel . Enkelt och billigt att förbereda , kan de vara gjorda av växtbaserade eteriska oljor , färska örter som förekommer allmänt i sommarträdgårdar, eller torkade örter från hälsokostbutiker .
Trollhassel , en sammandragande , kan ersätta alkohol i insekts repellenter . Herbal insektsmedel kommer att arbeta inte bara på myggor, men på loppor och flera andra typer av insekter. Välj dina örter

Välj örter för din insektsmedel beroende på vilken sorts insekt problem du har . Citronmeliss och lavendel både avskräcka myggor .

Annie Bond , författare till " Bättre Grunderna för hem , " säger rosengeranium kommer att hålla ditt husdjur säker från borrelia och ehrlichosis bärande fästingar , som kommer MYNTA, även känd som tickweed . Undvik MYNTA, men om antingen din eller ditt husdjur är gravid . Det har varit kopplade till missfall .

Pennyroyal är också bra för att avskräcka loppor , flugor och mygg .

Bananflugor undviker basilika , och myror hatar citronolja , pepparmynta och salvia . Vänd dig till MYNTA om det är säkert , och du har ett ant problem . Annars är renfana ett bra val .
Herbal insektsmedel med vatten

Välj örter lämpliga för den typ av insekter som du vill slå tillbaka . Använd 1 oz . av torkat eller 2 oz . av färska örter . Ta med 2 koppar vatten till en koka . Lägg örter och 2/3 tsk . av grapefruktkärneextraktför sina antibakteriella egenskaper . Ta bort från värmen och häll blandningen i en 1 pint burk.

Seal och låt stå över natten så att de örter kan ingjuta vattnet. På den följande dagen , stam blandningen , kassera de örter , och kombinera infusionen med två koppar av trollhassel . Häll upp i en 1 -liter sprayflaska , och gäller som behövs . Kasta om blandningen utvecklar mögel . ( Referenser 1 och 2 ) . Addera Herbal insektsmedel med eterisk olja

Genom att kombinera en mängd olika eteriska oljor med trollhassel , du kommer att skapa en insektsmedel som fungerar mot flera skadegörare . En effektiv repellent kommer att innehålla mellan 5 och 10 procent eterisk olja. I små mängder , det är mellan 10 och 20 droppar eterisk olja till 2 msk . av trollhassel . För en kopp medel, använder mellan 80 och 160 droppar olja .

Undvik att outspädd eterisk olja på huden eller kläderna . Häll trollhassel i en mörk glasflaska . Använd en pipett för att lägga till eterisk olja . Märk flaskan och förvara den på en sval mörk plats , förseglas tätt och borta från barn och husdjur . Undvik att få den i ögonen , och återanvända den regelbundet för att hålla insekter borta .

Grund av dess eteriska oljor , är denna bugg Resistance säkra för hundar , men inte katter . Beroende på de örter som den innehåller dock hundar kanske inte gillar sin arom . Addera