Vad ska jag göra med mina morötter som gick till Seed

? Det finns ingen botanisk skillnad mellan växterna vi kallar trädgård eller vegetabiliska morötter och Wildflower kallas Drottning Annes spetsar . Båda är arten Daucuscarotaen . Denna tvåårig växt växer ett anbud , apelsin taproot i sitt första år av tillväxt . Det dör tillbaka över vintern och groddar på våren från roten och visar större , fransig lövverk och platt , klustrade vita blommor som lockar fjärilar och bin . Roten av en morot som är minst ett år gammal är mycket träig och fibrös . Det är fortfarande ätbara men inte lika välsmakande och lätta att tugga och smälta i jämförelse med den unga morot rot som utvecklas i tre till fem månader efter att sådde från frö . Borttagning
p Om en rad med morötter gick till utsäde i grönsaksland , ska du kasta dem. Gräv upp dem , ta bort alla taproots och ovan jord stjälkar och blad . Ät inte rötterna . Undvik att skaka drog upp morotsplantorför mycket , eftersom du riskerar att sprida fröna på måfå över grönsakslandet . Fröna kommer att gro nästa vår överallt där de landade och sannolikt ses som ogräs . Kasta de gamla morotsplantori komposthögen .
Naturaliserad Plantering
p Om du överger grönsaksland och lämna de gamla morotsplantorsom håller fröställningar på deras stjälkar , du kan räkna med Wildflower morötter att dröja kvar i det området . Fröna kommer att falla till marken och gror nästa vår . Du kan dra upp och skörda dessa unga morot plantor att äta . Annars kommer morots växterna växer som tvååriga växter på egen hand , blir attraktiva Drottning Annes spetsar blommande exemplar . En kontinuerlig insamling av föryngrande åriga rötter och nya groddar kommer att föreviga i området i flera år .

Harvest frön att plantera

Du kan klippa bort de torkade fröställningar på den gamla morot växterna efter första hösten frosten . Låt fröställningar att ytterligare torka på en tallrik på en sval , torr plats inomhus . Fröna kan sås nästa år, men kvaliteten på de växter och deras rötter kommer inte att vara densamma som den överordnade morot. Dessa morot blommor var pollineras av insekter , och de resulterande fröna uppvisar slumpmässiga gener från någon av de enskilda morot blommor som tillhanda pollen. Det finns inga garantier för dessa frön kommer att producera plantor med ideal , läckra, önskvärda rötter att äta . Håll torra frön i en lufttät burk i kylskåp i upp till två år .
Använda Seeds

Morot frö är både ätliga torrt och användes som en fet olja . I homeopati , kan morot utsäde som används för att utvisa intestinal gas - väderspänning - eller som ett diuretikum eller menstruation promotor . Även svårt att utvinna , är morot fröolja säljs i hälsokostbutiker eller naturliga kosmetiska butiker . Oljan kan användas som en föryngrande uppmjukande i hudvård. Te gjort av torkade blommor kan lindra menstruation kramper . Addera