Varför är mitt Tomater vissnad & amp ; Gul

?

Tomater är sommar växter som producerar läckra , ätliga frukter . Deras dominans som en trädgård och gård favorit glömmer det faktum att de är benägna att angrepp av många olika skadedjur och sjukdomar . Tomater som vissnade och gula kan lida av ett antal problem , bland annat svåra väderförhållanden.
Väder

Överexponering för solen kan bränna och blekmedel tomater , är det tillstånd som kallas sunscald . Tomater som utsätts för sunscald kan ha vita till gula områden av missfärgning . De överexponerade områden kan kollapsa och bli skrynkliga och gult . Frukt manke och sönderfaller då tillstånd försämras . Plantera tomatplantor i halvskugga , om plantorna odlas i varma sydliga regioner , för att skydda dem från sunscald - samtidigt som man ser till att de får minst sex timmars solljus . När axlarna av tomatfrukterblir gulnat och missfärgade , det är en mild symptom på sunscald .
Sjukdom

Septoria leaf spot är en vanlig tomat sjukdom . I tidiga skeden , ser Septoria bladfläck som små , ​​vitaktiga fläckar som långsamt blir större och mer missfärgade . Bladen blir gula , vissna och falla från anläggningen som bladfläckfortskrider. Tidig gissel , även känd som mål plats , skapar också fläckar på tomatplantor . De bruna och svarta fläckar blir större i storlek för att skapa stora fläckar . Även i ett tidigt skede , kommer bladen att gulna och vissna när tidigt gissel är närvarande . Verticillium vissnar också slår tomatplantor , skapar gula fläckar och förtvining av löv . Verticillium vissnesjuka minskar fruktkroppen av tomatplantor .
Skadedjur

Skadedjur skada och sprida virus till tomatplantor . Tomato spotted wilt virus , sprids genom små trips . Viruset skapar gula ringar på frukter , och kan orsaka missfärgning och snedvridning av löv . Bladlöss och bladloppor både skapa skador som gör att tomatplantor ser vissna och gult . Bladen kan krypa och frukter vänder bronserad eller gulnat när någon av dessa två skadedjur förekommer . Bladloppor foder på saven inom tomatplantor , beröva dem av näringsämnen och svarvning blad gula .
Behandling

Förhindra svampsjukdom och skadedjursangreppav tomatplantor med ordentlig odling och skötsel . Vattenväxter vid basen , och inte stänka vatten på bladverket . Våta växter är benägna att svamptillväxt . Håll tomat sängar rent och ogräsfri , för att förhindra att gömställen för skadedjur och svamp . Rotera tomatgrödor vart tredje eller fjärde år . När allvarliga problem är närvarande, behandla tomatplantor med svampmedel och bekämpningsmedel .