Information om Super Sioux Tomato

Super Sioux ( Lycopersicon esculentum , "Super Sioux " ) är en produktiv heirloom olika tomat . Super Sioux har en hög tolerans för värme , vilket gör det till ett bra val för brännhet somrar i Södra grönsaksland . Super Sioux är en obestämd tomat , vilket innebär att anläggningen sätter frukt kontinuerligt under hela säsongen . Super Sioux tomater är något surare än många andra sorter . Super Sioux växer bra i US Department of Agriculture härdighet zoner 2 till 10.
Kultur

Om du startar Super Sioux frön inomhus , förbereda trädgården två veckor innan du flyttar plantorna till deras bestående plantering webbplats. Välj en plats med väldränerad jord . Till smutsen , lägga gödsel eller gödsel när du slår i marken . Transplantera plantor eller växt plantor i trädgården efter all fara för frost är förbi . Plantera plantor 2 meter ifrån varandra . Från det att fröet planteras , det tar Super Sioux ca 75 dagar för att producera mogna tomater . Eftersom Super Sioux växer till nästan 5 meter hög och producerar hela säsongen , använd stakes eller en tomat bur för att hålla vinstockar och frukt från marken . Super Sioux kommer fästa sig till en bur ; knyta vinstockar till insatserna manuellt . Vatten grundligt efter plantering och se till att växterna får minst två inches vatten per vecka .
Fruit

När tomaterna börjar visas på plantan , Super Sioux fortsätter att producera frukt tills den första hårda frosten kommer. Tomaterna är medelstora , som mäter 3-4,5 inches över och väger 4 till 6 gram . Frukten är något tillplattad på toppen och den tjocka , röda hud har en orangestick . Fruktköttet är fast och saftigt , lätt syrlig men smakrik . Super Sioux utvecklar sällan hudsprickor .
Skadedjur och sjukdomar

Super Sioux motstår vissnar , men är känslig för bladfläck orsakad av Septoria lycopersici , en svamp som kan visas på lämnar efter de första tomater synas på växten. De små , ​​runda fläckar kan föröka sig och orsaka bladen gulna och falla. Svampen påverkar inte tomaterna , men förlusten av bladverket kan orsaka en minskning av antalet tomater Super Sioux producerar. Undvik overhead vattning och ta bort alla växtrester från området för att förhindra bladfläck . Svamp lämpliga för hemmabruk finns på plantskolor och trädgårdsbutiker . Kontrollera på etiketten noga för att vara säker på att svampmedel är säkert för tomater och att den kan styra Septoria leaf spot . Bladlöss , lopp skalbaggar och tomat hornworm kan attackera Super Sioux , orsaka skador på anläggningen och frukt . Växtringblommorbland tomat vinstockar för att stöta bort insekter . Om ett angrepp blir för tung , använd ett insektsmedel formulerad för den typ av insekt angriper Super Sioux och kontrollera märkningen för att vara säker på att produkten är säker för tomatplantor .
Använder

Liksom andra tomater , är Super Sioux används färska i sallader , men dess sura naturen gör det också till ett utmärkt val som smak lyft för hemlagade salsas . Den höga syran är en tillgång för konservering Super Sioux tomater. Om du gör tomatsås med Super Sioux , tillsätt en liten nypa socker för att tona ner surhetsgraden . Att söta juice gjord med Super Sioux tomater , tillsätt lite av morot eller någon annan grönsak som har en hög sockerhalt .