Home & Garden >> Hem Trädgård >> Plants, Flowers & Herbs >> växande tomater >> Content

Varför gör min Homegrown Tomater har linjer eller Slits

?

Tomater är den mest planterade trädgård grönsaker i Amerika , från påkostade uppslag av bakgård vinstockar till enskilda krukor innehållande en anläggning. Med växterna är så vanligt , och med så många oerfarna trädgårdsmästare försöker sina oerfarna händer , är det inte konstigt att tomatrelateradefrågor är det bröd och smör av många rådgivningstjänster . Du kanske blir förvånad över att upptäcka vad som orsakar tomater att dela , att ha linjer eller att vara missbildade .
Tomat elände Home

Som medlem i odlas Nightshade familjen , tomater är benägna att en mängd olika skadedjur och problem. De kan påverkas negativt av en rad olika svampar, mögel och insekter , varav de flesta kan spridas från närstående plantor såsom paprika och tobak . Tomater är också känsliga för väderförhållanden , misslyckas med att blomstra om vädret är för varmt , för kallt , för blött eller för torrt . Även när allt annat går bra , kan glupska fåglar skada mogna tomater .
Slits , splitar och Sprickor

Ett vanligt fel som du kan hitta i många trädgårds tomater är utvecklingen av olika slitsar , sprickor och sprickor . En variant av denna fläck orsakar tomater att växa i lumpy , oregelbundna former med djupa veck i dem . Detta kallas för " cat -vända . " Ett andra , orelaterade problem orsakar tomaterna att växa djupa sprickor i huden . Dessa kan ta två olika former , varav ett är halvcirkelformade sprickbildning i en ring runt tomat övre kanter , den andra är i form av sprickor börjar vid stammen och strålar ut .
Cat -Facing

Cat vänd är omedelbart igenkännbar . Den orsakas av unseasonably kallt väder medan tomaterna blomstrar och pollinerande . Som tomat mognar , kommer vissa delar av frukten växer överdådigt och andra delar dåligt eller inte alls. Resultatet är ett vanskapt tomat , med igenvuxna uppsvällda områden dividerat med djupa veck . Vissa sorter är mer mottagliga för detta än andra , allra mest de stora bifftyperna. Om katten vänd är ett problem i ditt område , bläddra utsäde kataloger för resistenta sorter .
Cracking och delning

Både runda sprickbildning mönstret och mönstret för strålande uppdelning har samma sak , vilket är inkonsekvent vattenförsörjning . När tomaterna mognar de är särskilt mottagliga för detta problem . Den förekommer när jorden tillåts torka ut och sedan regn eller en tung vattning plötsligt ger ett överskott av vatten . Tomaterna tar upp för mycket vatten för sina skinn för att innehålla , och sprickbildning är resultatet . Du kan undvika problemet genom att vattna tomaterna under torrt väder . Det finns också knäcka resistenta sorter , som har tjockare skal .

från:http://hem.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-tomatoes/1012133210.html

Copyright © Hem Trädgård All rights reserved.