Hur Garden med Timjan

Timjan är en ört som lätt kan odlas i trädgården . Det finns så många sorter av timjan som du kan designa med den för att förbättra ditt landskap . Timjan är en multi-användning ört som kan dekorera din trädgård , krydda din mat och erbjuder ett naturläkemedel mot förkylningar , allergier, svampinfektioner och stress . Här är lite information om hur man trädgård med timjan . Instruktioner
1

ANVÄNDNING Thyme in en örtagård . Är en lättodlad

Timjan , låg profil växt som är perfekt för örtagården . Den växer i en snygg kulle så det passar med vildare ser växter i en naturlig stil örtagård eller de formella begränsningar i en knut trädgård .
2

ANVÄNDNING TIMJAN i blomsterträdgården .

Många Thymes täcker sig med rosa , lila eller vita blommor så riklig att de är mer färgstarka än andra trädgårdsblommor! Addera 3

ANVÄNDNING Thyme in en formell trädgård .

Eftersom timjan växer så ren form , gör det till en perfekt gräns för en formell trädgård .
4

ANVÄND tIMJAN SOM ground .

timjan kan växa från 1/2 " ; till 12 " tall ( den lägsta skall vara T. moll och den högsta varelse T. vulgaris ) . Det är en idealisk mattliknande marktäckare att ersätta gräsmattor , täck kullar och fyll i tomma utrymmen .
5

ANVÄNDNING TIMJAN i krukor .

På grund av sin ringa storlek och avslutande vana gör timjan ett underbart växt växa under en dekorativ kruka. Det är dekorativt och kan göra en följeslagare anläggning för att fylla i botten av en högre växande växt , eller kan ge inredningen i sina egna genom att spilla över kanterna på en container .
6

OLIKA TYPER timjan .

Det finns så många vackra sorter av timjan med olika färgade och texturerade blad och glittrande blommor . Här är ett urval :

T.alba ( albus ) är lågväxande och spretande med ljus vit flowersT " Annie Hall " är en lila - röd blommande form av den populära T. serpyllum cultivarT ' Bressingham Pink " . . ; är en liten -bläddrade klar rosa - blommande formulär som kommer att växa i låga högar över time.T. citrodorus heter Citron Timjan och används ofta för att lindra muskelspänningar . Det luktar som lemon.T . " Highland Cream " med vita brokiga kanter växer endast omkring en tum hög sprider sig ännu två meter bred när glad . Det har lavendel flowers.T . elfin eller mindre - den lägsta växande mattbildandetimjan kan vara bara 1/2 " hög men spred sig till 18 " bred. Det kommer att täcka sig med lavendel - rosa blommor i spring.T . Langinosus är ulliga - leafed timjan. Denna timjan har fuzzy gråaktiga blad som ser värdig patting.T . ' Pink chinz "är en annan prålig sort som blir täckt med ljusa rosa blommor .
7

Alla timjan är ätliga . Mest växer bra i zoner från 4 - . 11 ​​De flesta har åtminstone några full sol , men föredrar lite skuggning i heta ökensolen . De är lätt torka - toleranta och är inte noga med jord . Med enkel växande , enorma dekorativa mångsidighet , och så många användningsområden i hemmet , bör ingen trädgård vara utan timjanplantor. För mer information om hur man odlar trädgård timjan , kontrollera i Resurser nedan för hjälp länkar . Addera