Hur mycket sol kan en jordgubbe växt Har

? Våren kommer med det milda vindar , prat av fågelsång och den söta smaken av jordgubbar plockade direkt från trädgården . Om smaken av jordgubbar tycks förkroppsliga vårsolen själv , det är därför att den gör - växter generera socker från solljus , vilket ger dem energi för att producera rikligt frukt sötad med naturliga sockerarter . Jordgubbar därför växer bäst i solen. Ljusbehov

Liksom de flesta fruktproducerandeväxter , jordgubbar behöver full sol för att producera en maximal skörd . Jordgubbar ska få minst åtta timmars full sol varje dag . Vid plantering jordgubbar , bör din oro vara att välja en plats som får tillräckligt med ljus . Du behöver inte oroa sig för att en webbplats får för mycket ljus .
Funktion Ljusets

Ljus tjänar en viktig funktion för växter , vilket förklarar varför du vill att din jordgubbar för att få tillgång till massor av det . Till skillnad från djur , behöver växter inte äta ; de tillverkar energi för sig själva med hjälp av energi från solen för att driva en metabolisk process som kallas fotosyntes . Vid foto producerar anläggningen socker , som den använder som energi . Därför kommer jordgubbsplantor som odlas på full sol sajter växa längre och tätare . För fruktplantorsom jordgubbar , spelar solljuset ytterligare en roll - det gör att växter att tillverka det socker som sockra sina frukter . När tillverkas i bladen , jordgubbsplantor transportera dessa socker till bären . Mindre ljus innebär mindre socker och färre söta frukter .
Markbehov
p Om du har en full - sol plats för dina jordgubbar , du uppmärksamhet bör gå nästa att förbereda platsen på andra sätt för att maximera mängden och kvaliteten på de bär som du producerar . Även jordgubbar växer på nästan alla jord , växterna presterar bättre på vissa jordar i stället för andra. Viktigast , välj en väldränerad plats . För mycket vatten runt rötterna på dina växter kan hämma tillväxt och uppmuntra sjukdom . För att förbättra dränering av din jord , arbeta i ett organiskt material som kompost eller åldern gödsel till de bästa 6 inches av jord . Växter kommer att börja producera tidigare på ljus-eller sandjordar ; Dock kan dessa mark nackdelar . Tidig produktion kan innebära exponering för frost . Sandjordar rinna också snabbt , vilket innebär att du kanske måste arbeta hårdare för att hålla växterna på lämpligt vattnas och gödslas .
Vatten behöver

Vatten är också en nödvändig ingrediens för fotosyntes , så god tillväxt och söta frukter kräva att du lämnar dina växter med rikligt med vatten under växtsäsongen . Jordgubbar behöver mellan 1 1/2 och 2 inches vatten under växtsäsongen . Om vårregn inte uppfyller deras behov , måste du komplettera med bevattning . Addera