Home & Garden >> Hem Trädgård >> Plants, Flowers & Herbs >> växande Roses >> Content

Vad är det som utmärker en Floribunda Rose

?

Det latinska ordet " floribunda " betyder " många- blommande " , och den beskriver väl den utmärkande för denna klass av rosor . Floribunda rosor är populära eftersom de blommar hela säsongen , de har attraktiv tillväxt , och de är lätta att odla . Mest ökade trädgårdar inkluderar floribunda rosor.
Flowers

Floribunda rosor har blommor formade som te rosor , även om varje enskild blomma är ofta något mindre . De brukar blomma i kluster , så de gör en underbar skärm i trädgården . De flesta sorter blomma kraftigt i början av sommaren , sedan producera några blommor under hela växtsäsongen , vilket gör dem mycket användbara i trädgården . De har alla färger av hybrid te rosor , och många floribundas är parfymerade .
Growth Habit

Normalt floribunda rosor är små , ​​upprättstående , buskiga buskar . De flesta växer mellan 18 inches och 3 1/2 meter lång, med ungefär samma bredd . De buskar har blanka , gröna blad och är attraktiva även när den inte blommar . Några klättring sorter finns också. Små sorter odlas ofta i krukor . Större sorter odlas i sängar , som kantväxter, och som säkringar .
Växande Villkor Home

Floribundas föredrar generellt bra sol och väldränerad trädgårdsjord . Några sorter kommer att blomma i halvskugga . Vissa sorter tål dålig jord eller ganska torra förhållanden . De flesta av dessa rosor behöver lite vinterskydd i kallt klimat och dra nytta av den årliga beskärning och regelbunden deadheading . Som grupp floribunda rosor är relativt motståndskraftiga mot skadedjur och sjukdomar som gör hybrid te rosor svårt att växa .
Historiska < p> floribunda ros utvecklades som en korsning mellan hybrid tea rosor och polyanthas rosor. Odlare försökte få en buske som skulle ha de eleganta blommor av en hybrid te och upprepnings blomning av polyanthas . Den förstnämnda sorten , Gruss en Aachen , utvecklades 1909 och är fortfarande tillgänglig i handeln i dag . Termen " floribunda " utvecklades 1930 och tillämpas på hela klassen av rosor . Idag är Iceberg det mest populära floribundaros , och det finns som en buske och som en klätterros .

från:http://hem.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-roses/1012132838.html

Copyright © Hem Trädgård All rights reserved.