Kan Någon Rose växa på en spaljé

?

Varje ros kan knytas till en spaljé , men bara de som klättrar kommer att gynnas . Bush rosor har inget behov av en spaljé . De växer bara 1-6 meter hög . Klätterrosor producerar långa käppar som skulle ligga på marken om inte bundna till en spaljé . Spaljéer finns i en mängd olika former och storlekar noga med att passa alla ros och vacker i alla gården .
Klätterros Typer

Många olika typer av rosor kräver någon form av stöd för att växa . Ramblers växer cirka 20 meter per säsong och är mycket härdig , med 2 - tums blommor diameter som växer i kluster under våren . De flesta Everblooming klättrare blommar kraftigt försommaren med sporadisk blommar senare på säsongen , men det finns några som blommar hela sommaren . Några sorter av hybrid te rosor är klättrare och blomman ser ut precis som de som växer på buskar . Klättring floribunda och Polyanthus rosor blommar hela sommaren och deras blommor ser ut som bush sorter. Köpa och sälja Krav

Klättrare har samma krav som buskrosor . De behöver öppna jord , företrädesvis med lerhalt , och en sur pH-nivå av 5,5 till 6,5. Rosor föredrar 6 eller fler soltimmar och föredrar en östlig exponering för morgonsol. Vindskyddet är viktigt för klättrare som deras stjälkar är långa och bryts lätt i stormar .
Spaljé Typer

trä staket gör bra spaljéer för vandrare , eftersom rören växa långt och tung. Klätterrosor växer upp väggar , men använda kablar eller en träspaljé fästa på väggen med gångjärn för att hålla käppar 3 inches från den faktiska väggen . Detta gör det möjligt för luftcirkulation viktigt för en god hälsa på rosen . Arbors och pergola ger bra stöd som gör fläkt spaljéer . Victorian järn ökade torn gör en come back i moderna trädgårdar . Förankra alla spaljé strukturer till marken eller väggen ordentligt så de kommer bare vikten på rosen .
Plantering klätterrosor Home

gräva hål dubbelt så bred som rötterna och ca 2 meter djupt beroende på sort . Placera centrum av hålet 18 till 30 inches bort från stödstrukturen. Plantera rosor per förskolor instruktioner, vatten och sprids kompost under. Vissa klättrare kräver utrymme att sprida , så växt långt borta från träd eller buskar som kommer att konkurrera med jord näringsämnen och vatten .
Vård av klätterrosor

Rosor har inte klängen som grab och växa upp en spaljé och måste knytas . När en käpp blir tillräckligt lång för att nå den spaljé och börjar att sloka , knyta den till trellis med en 8- till 10 -tums remsa av tyg . Plantskolor säljer rosa band gjorda av tråd täckt plast som håller fast runt stammen och spaljé med en twist . Lämna lite svängrum så att stammen kan växa . Bind upp käppar i en solfjädersform så vissa växer uppåt och andra växer åt sidan . När våren kommer , beskär direkt efter ny tillväxt visas . Trimma varje stam att lämna endast 3 till 4 knoppar eller gupp på sockerrör . Senare kommer äldre käppar behöver kapning till marken .