Hur lång Har Rosemary Grow

? Rosmarin ( Rosmarinus officinalis ) är en väldoftande , vintergrön buske som är härdig i USDA härdighet zoner 6 till 10 , beroende på sort . Den trivs som en perenn i varma, torra förhållanden , men kan odlas som en årlig i andra klimat . Rosmarin gör en attraktiv krukväxt med grå - grön , nålformade blad och ljusblå , rosa eller vita blommor . Dess latinska namn , Rosmarinus , som betyder " dagg i havet , " antyder ursprung längs soliga kustland i Medelhavet i Spanien , Marocko , Tunisien och Portugal . Artnamnet , officinalis , hänvisar till sitt erkännande som en medicinalväxt . En medlem av mynta familjen , med en smak som kombinerar citron och tall , är rosmarin en populär ingrediens i italienska kryddor . Det används för att krydda franska grytor liksom grytor, soppor och förrätter. De många sorter av rosmarin utbud i höjd från släpande nära marken till så högt som 6 meter . Vanliga Hardy Rosemary Sorter
Rosmarin kan växa till doftande buske som förgyller en blomsterträdgård .

Enligt The United States National Arboretum , de två vanligaste odlade hardy rosmarin sorter är Rosmarinus officinalis " Arp " och R. officin " Madelene Hardy " ( syn. " Hill Hardy " ) . Den " Arp " sorten har sitt ursprung i norra Texas och växer 3-5 meter hög . Den har ljusblå till vita blommor . " Hill Hardy " är härdig till zon 6 . Den växer till 3 meter i höjd . I allmänhet större rosmarin växter , med de tunnaste blad och de lättaste färg blommor , är härdigare , medan prostrate sorter som omfamnar marken är de minst härdiga .
Tall Rosemary Sorter
Rosemary har nål-liknande , piney - doftande blad .

Tall versioner av rosmarin växa till stora buskar med doftande blommor . R. officin "Miss Jessop s Upright " är en populär härdig sort som har sitt ursprung i England . Den växer från 5 till 8 meter hög och har skiffer blå blommor . R. officin " Tuscan Blue " växer 4-6 meter hög och har mörkt lavendel - blå blommor . Den gynnas av kockar .

Medelstora Rosemary Sorter
doft av rosmarin sägs vara till nytta för människors hälsa och välbefinnande .

Vissa sorter av rosmarin växer ut i stället för upp , skapa ett rundare buskig planta. R. officin " Benenden Blue " växer till 3 meter och har tunna nålar och djupa blå blommor . Denna sort har en stark tall doft , men är inte lämplig för tillagning . R. officin " Salem " växer från 1 till 3 meter och har prålig , doftande blå blommor .
Lågväxande rosmarin Sorter
Rosmarin fungerar väl som en vintergrön buske .

Prostrate versioner av rosmarin växer nära marken och är mindre vinterhärdiga än andra sorter . R. officin " Logee Blue " växer 1-2 meter hög och har medel blå blommor . Denna sort är en upprätt och lämplig för bonsai utbildning . R. officin " Prostratus " är en smygande olika rosmarin som växer 1-3 meter hög och har ljusblå blommor . Den används ofta för matlagning . R. officinalis " Lockwood de Forest " är en halvstupasort som växer upp och ut och når en höjd av 1 fot . Den har glänsande mörkgröna blad . Addera