Hur man odlar bambu att Täck en Wall

Du kan skapa en levande skärm för att täcka en vägg genom att plantera bambu . Den höga stjälkar av anläggningen snabbt växa på höjden och tät när den är korrekt vårdas. Bambu finns i två varianter - löpning och klibbar. Löpning typer spred sig snabbt och blir invasiva, så de är inte lämpliga för vägg screening . De klumpar typer spreds långsamt och sällan sprids utanför deras plantering webbplats, så de är bäst lämpade för odling nära en vägg . Plantera bambu på våren strax efter den sista förväntade frosten av säsongen saker .
Du behöver
Kompost
Tiller eller spade
Mulch
Fertilizer
Sekatörer
Såg
Instruktioner
1

Täck jorden till 6 meter ut från framsidan av väggen med en 6 - tums lager av kompost . Arbeta komposten i de bästa 12 inches av jord med en mekanisk rorkult eller genom att vrida den med en spade .
2

Gräv en planteringsgrop för varje bambu växt . Gör hålet samma djup och är något större i diameter än barnkammare potten. Följ avstånds rekommendationer för särskilda bambu sort , eftersom detta kan variera mellan 5 och 10 meter eller mer beroende på bambu .
3

Lyft bambu växt från potten . Ställ den i hålet så det är på samma djup som den var i behållaren .
4

Fyll hålet i med jord . Vattna plantering omedelbart att lösa jorden runt bambu rhizomer .
5

Sprida ett 3 - tums lager av löv kompost , tall halm eller trä nuggets ovanpå jorden . Den kompost materialet bevarar markfukt och förhindrar ogräs invasion .
6

Vattna bambu växter en eller två gånger i veckan den första sommaren efter plantering , som ger ca 1 cm av fukt . Skölj var 10 dagar efter de första tre till sex månader .
7

Gödsla bambu skärm årligen , med början i den andra våren efter plantering . Applicera en balanserad , långsam frisättning gödnings efter paket noterade appliceringsmängder .
8

Klipp ut döda käppar årligen , och ta bort alla käppar som är mer än 7 år , med hjälp av klippverktyg eller en handsåg . Skär tillbaka käppar till en nod varje vår för att behålla sin höjd så att de inte växa längre än väggen , om så önskas .