De växande Instruktioner för Shiitake svamp

Shiitake är en variation av matsvamp som traditionellt odlas i Asien . Shiitakes har använts i århundraden , men har odlats kommersiellt bara sedan 1940. Svampen är lätt att odla hemma och tar lite underhåll när du ympa rätt stockar . Ekstockar befolkade med shiitake spawn kommer att producera svamp för dig i år saker .
Du behöver Home ekstockar
Borrmaskin Home 16/05 tums bit
Shiitake plug sporer Omdömen
Hammer
Sprinklersystem
Plast tarp
Instruktioner
1

Hitta en sund vit ek från vilken du kan ta loggar för att odla shiitake . Välj en gren som är 3 till 6 inches i diameter och visar inga tecken på förfall , och ta bort den från trädet med en motorsåg . Filialen kan vara så länge du vill . Skär ner grenen under vintern , när trädet är vilande .
2

Borra ympning hål i stocken med en borrmaskin . Hålen ska vara 5/16 tum i diameter och 1 cm djup . Borra hål i rader med 6 inches mellan varje hål och 2 inches mellan varje rad . Växla håldelningen i varje rad .
3

Infoga en shiitake spor kontakten i varje hål , och använda en hammare för att pundet ner dem så att de ligger i jämnhöjd med ytan av stocken .

4

Lean stockarna mot ett träd eller en byggnad som kommer att ge skugga . Om du har många stockar , låg 3-4 på marken så att de inte röra, sedan stapla 3-4 ovanpå dem , vinkelrätt . Du kan stapla stockarna 4-5 skikt djupt på detta sätt. Om du väljer en solig plats , täcka stockarna med en presenning .
5

Vatten stockarna med sprinkler i 48 timmar, om de blir uttorkade . Vänta sex till 18 månader efter att du ympa loggar för svampen att gro . De shiitake loggar kommer oftast frukt på hösten och våren , varje år i cirka sex år .
6

Harvest svamparna varje dag på eftermiddagen genom att vrida dem vid basen .