Hur att skörda din egen Mushroom Spawn

Svampar erbjuder ett livsmedel gröda som trädgårdsmästare kan odla inomhus under de kalla vintermånaderna eller experimentera med i trädgården under hela året . Flera typer av svampar växer lätt från spawn - svampvävnadredo att frukten i svampar - som du kan köpa från specialitet leverantörer . Men som webbplatsen Svampar Perfecti påpekar , inköp spawn lämnar odlare beroende av andra och helst bör svampentusiasterodlar sin egen spawn . Växande spawn kräver utfodring svampsporeri sterila förhållanden för att förhindra konkurrens från andra föroreningar . Detta är vad du behöver
Skala
300 gram potatis
Kastrull
20 gram agar
10 gram socker
2 gram bryggerijäst ( tillval ) katalog 2 1 - liters small - mun flaskor eller flaskor
Rolled bomull
Aluminiumfolie
Tryckkokare
Ugn vantar
Tratt
Provrör med skruvlock
10 procent blekmedel
Skalpell eller liten , vass kniv
alkohol lampa eller gasolbrännare
Mushroom
Stick - på etiketter
12 - oz . flaska
1/3 kopp vete
Ympning loop
Visa fler Instruktioner
göra Agar Gel
1

Koka potatisen i 4 koppar vatten i en timme . Töm och boka vattnet , tillsätt sedan agar , socker och jäst och rör om ordentligt .
2

Fördela blandningen mellan de två flaskorna , anslut munnar med bomull och täck med aluminiumfolie . Cook i tryckkokaren vid 15 psi eller 250 grader F under 15 minuter. Låt sitta i 45 minuter så att trycket minskar . Addera 3

bort flaskorna med grillvantar och snurra försiktigt för att blanda mediet . Fyll varje provrör en tredjedel fullt och dra åt locken .
4

Process provrören i tryckkokaren vid 15 psi eller 250 grader F i 30 minuter . Låt trycket att minska långsamt efter bearbetning .
5

Ta bort rören och stötta dem så att de är sneda och skapa maximalt område för svamptillväxt yta . Mediet kommer att stelna till en gel när den svalnar . Om du inte tänker använda den agargel direkt, förvara rören i en plastpåse i kylskåpet .
Steril Kultur
6

Rengör en arbetsyta med tvålvatten och en 10 procent blekmedel , sedan torka torrt . Tänd lampan eller ficklampa och sterilisera knivbladet i lågan .
7

Bryt av en bit av svamp och vila det så att insidan inte vidrör bordsskivan .
8

Håll ett provrör horisontellt med agar ytan uppåt . Ta bort locket , men inte låta den vila på bordet eller något annat potentiellt förorenade ytan . Fortsätter att hålla provröret horisontellt noggrant skära ut en liten bit av svamp från en ren inre yta och använda spetsen på kniven för att placera den i provröret . Sätt tillbaka locket på provröret och knacka på den så att svampstycketvilar på agargel .
9

Upprepa processen för varje provrör , sterilisering knivbladet varje gång och riva av en ren bit svamp .
10

fast locken på provrör med mikroporös tejp och märker varje med datum och typ av svampkultur. Placera provrören för direkt solljus och på en plats med en temperatur mellan 55 och 70 grader C. Mycel börjar växa i ett par dagar till en vecka . Addera Steril Transfer till Grain Spawn

11

Lägg vete och 1/4 kopp vatten till 12 oz . flaska och täck med aluminiumfolie .
12

Process i tryckkokaren vid 15 psi i sju minuter . Efter tryckkokaren kyler , lyft flaskorna med din ugn vantar och skaka försiktigt för att blanda den våta och torra spannmål . Process vid 15 psi under ytterligare 45 minuter. Efter tryckkokaren svalnar , ta bort och skaka flaskorna igen . Om du inte tänker använda säden leka direkt, förvara den i en dammfri plats .
13

Tänd lampa eller ficklampa och sterilisera ympning slinga i flamman . Använd inokulering slinga för att ta bort en bit av mycel från agar. Släpp den i burken av säd rom så att den vilar på kornet. Stäng burken och märk den med datum och innehåll . Skaka burken med jämna mellanrum som spawn växer i säden . När odlas , är klar att använda för frukt svamp i spawn . Addera