Bruna fläckar på min Dracaena

Dracaenas är allmänt odlas inomhus och utomhus och finns i närmare 40 sorter . Växterna växer i olika former och storlekar och anpassa sig till en rad olika odlingsförhållanden. En växt sjukdom orsakar bruna fläckar visas på växter.
Identification

Dracaena växter är känsliga för ett tillstånd som kallas ödem . Detta orsakas när växtrötter börjar att absorbera mer vatten än anläggningen är i stånd att använda, sippra eller avdunsta. Denna mycket vatten samlas i cellerna och förstorar dem bortom kapaciteten ungefär som svullna blåsor .
Skador

De första symptomen på sjukdomen förekommer i form av små , ​​korkliknandeblåsor på bladverk undersidor . Eftersom problemet fortskrider , fläckar blir vita sola i färg och utveckla ett vårtliknande, hård konsistens . I svåra fall , fläckarna sprids också till stjälkar och bladskaft . Om det inte kontrolleras i tid , orsakar ödem småningom gulnar och bladfall.
Kontroll

Undvik odling av växter i områden med hög luftfuktighet och låg ljus eftersom dessa bidrar till utvecklingen av problem. Också undvika överdriven vattning , särskilt på vintern . Du kan också minimera chanserna för oordning genom distans växter adekvat och förbättrad ventilation.