Vad är Sorghum Används för

?

Sorghum är medlem i gräset familjen av växter . Även om många människor i USA inte är bekant med denna säd , är det en stor stapelvara i stora delar av världen är den femte mest odlade spannmål , efter vete , majs, havre och korn i popularitet . Sorghum har många och varierande användningsområden i jordbruket , matlagning och industri .
Djurfoder

I USA är 90 procent av sorghum som används för utfodring av boskap . Denna årliga gräset är tolerant för torka , giftiga jordar , och temperatur och extrema höjd , vilket gör den användbar för jordbrukare i områden med mindre än idealisk jordbruksmark och klimat. Boskap kan äta frön, stjälk och blad av sorghum växter , antingen skördas eller i fält som foder . Dess fodervärde liknar majs .
Spannmål och mjöl

Sorghum har använts som människoföda i tusentals år i Afrika och delar av Asien . Denna intetsägande , något söt korn traditionellt fungerat som gröt eller göras till tunnbröd . Sorghum mjöl är en populär ersättning för vetemjöl för dem som inte tål gluten . Den kan användas för bakverk, snacks och nudlar .
Syrup

En mängd sorghum kallas sweet sorghum odlas i de sydöstra och Gulfstaterna för tillverkning av sirap . Stjälkarna av växten skördas , och saften extraheras och koncentreras för att ge en söt sirap. Sorghum sirap liknar melass och kan ersätta socker , honung eller majssirap i matlagning eller hälls över pannkakor, kex eller våfflor .
Alkoholhaltiga drycker

I Afrika är sorghum används för att göra en traditionell öl kallas ogenomskinlig öl. Denna jäst surt öl bryggs i hemmen och kommersiellt . I USA , Anheuser - Busch ger en typ av sorghum öl , kallat Redbridge , som marknadsförs till dem som lider av vete allergi . I Kina är de populära Mao - Tai och Fen sprit tillverkad av sorghum .
Industri

Sorghum alltmer används för produktion av etanol , andra bara till majs . Mycket av sorghum som görs till etanol odlas i Kansas . Durra används för att göra förpackningsmaterial och väggskivan . Stärkelsen från durra används i tillverkningen av papper och lim.