Hur man odlar Viburnum Från Sticklingar

viburnums är hemma i Asien och Nordamerika . Den Viburnum familjen innehåller mer än 150 olika arter av vintergröna och lövfällande träd och buskar som sträcker sig från 2 till 30 meter i höjd . De är omtyckt för sina kluster av pråliga blommor i vitt och olika nyanser av rosa och ljusa färgade bär som lockar djurliv . Med deras måttlig till snabb tillväxt , är viburnums lätt förökas från sticklingar . Detta är vad du behöver
liten kruka
Ingjutningar jord
rotningsmedium
plast cup
Vassa saxar
Stor plastpåse
Gummiband
Visa fler Instruktioner
1

Fyll en liten kruka med en väldränerad krukväxtjord .
2

Häll 1 till 2 inches av böka hormon --- finns i flytande form eller pulverform - - . på en plastmugg Addera 3

Välj barrträd eller halv lövskog sticklingar för föröknings viburnums
4

Ta sektioner av kraftigt växande skotten 3-4 . inches lång , mäter från stammen spets . Använd en vass , ren kniv eller sax . Ta sticklingar tidigt på morgonen och förvara dem i en förseglad plastpåse för att bevara fukten tills du är redo att plantera dem .
5

Ta bort bladen från den nedre halvan av stammen . Om den övre skaftet har en mängd blad , minska detta antal med hälften för att hålla kvar skaftet energi för växande rötter.
6

Doppa den nedre änden av skaftet i rotbildning hormon. Skaka av överflödigt . Böka hormon är inte nödvändigt , men det snabbar produktionen av rötter i stjälkarna .
7

Sätt varje skär 2 inches djupt vertikalt in i odlingssubstrat . Vattna krukan väl och lägg den i en stor , klar plastpåse . Stäng den övre med ett gummiband för att skapa ett mini - växthuseffekten .
8

Öppna påsen var tre till fyra dagar att vattna sticklingar . Det tar i allmänhet sex till åtta veckor för sticklingar att rota .
9

Transfer nyligen rotade sticklingar i en större kruka och låta växterna växa sig större innan du transplantera dem in i landskapet .

Addera

Vorherige Seite