Hur man tar bort Mushy Toppar av Elephant Ear Glödlampor

Elephant öron är tropiska växter som är kända för sina stora , prålig bladverk . I kallare klimat , är elefant öron ofta odlas i behållare och flyttas inomhus för vintern . Alternativt kan lökarna från elefanten örat anläggningen grävas upp och lagras tills det varma vädret åter . Ibland kommer övrigt friska lökar utveckla mjuka, sörjig fläckar där växtligheten kommer ut ur lampan . Lyckligtvis är detta inte ett allvarligt tillstånd och kan lätt åtgärdas .
Du behöver Omdömen kniv
Neem olja eller tea tree oil
Instruktioner sälja 1

Undersök lampan noga . Mjuka, sörjig fläckar vid den övre delen av lampan kan avlägsnas , men om skadan är belägen på en annan del av lampan , är detta en indikation på röta och glödlampan måste kasseras.
2

skrapa den skadade växtmaterialet bort med en liten kniv . Arbeta långsamt och försiktigt. Ta inte bort mer av växtmaterial än nödvändigt .
3

Behandla det drabbade området av lampan med en naturlig fungicid såsom Neem olja eller tea tree-olja . Helt enkelt släcka en bomullstuss med svampmedel, och tillämpa den direkt till den avskurna delen av kolven . Alternativt blanda 1 oz . bakpulver med 1 liter vatten , och applicera lösningen på lampan .
4

Placera glödlampan i en varm , torr plats . Låt lampan avslöjats , och låt det sitta i 48 timmar . Detta kommer att ge det behandlade området en chans att torka ut en aning .
5

Plantera lampan som vanligt , eller placera den i en papperspåse och täck med torv moss för vinterförvaring .