Yucca som Krukväxt

Yucca växter är öken -och halvökenväxterfrån släktet Agave som finns i nästan 40 olika sorter , som åberopats av floridata webbplats . Yucca elephantipes används allmänt som ett lövverk krukväxt. Anläggningen , även kallad ryggradslös yucca och jätte yucca , är född i de torra områden i Centralamerika och södra Mexiko . Beskrivning

Yucca elephantipes fått sitt namn från det sätt stammen sväller vid basen som en elefant fot . Anläggningen har en snabb tillväxt och når upp till 26 meter hög med en 16 -fots sprids i dess naturliga livsmiljö . När odlas som en krukväxt , uppnår det oftast en mogen höjd av cirka 16 meter . Den 4 - fot lång , 3 - tums bred bladverk växer i en rosett formulär och är glänsande grön färg . Tall stjälkar av klockformadevita blommor uppstår ur lövverket rosett under sommaren .
Care

yucca krukväxt är en av de enklaste att vård - för krukväxter , som citeras av Nico Vermeulen och Richard Rosenfeld i " Encyclopedia of Krukväxter " (1999 ) . Placera i områden med helt eller delvis sol , och gå utomhus för luft under sommaren . Anläggningen fungerar bra i ett ouppvärmt rum vintertid . Ge väldränerad jord och använda måttlig vatten på sommaren . Minska vattning på vintern .

Tillväxt Villkor

Undvik växande Yucca elephantipes på ett konsekvent våt och sval odlingssubstrat , eftersom detta ofta leder till att hejda eller rotröta . Utseendet på små svarta fläckar på bladen är tecken på övervattning . Brist på tillräcklig ljus leder också till dessa fläckar ; fläckarna är dock inte skadligt för anläggningen . Vanliga potentiella skadedjur inkluderar skala , svart vivel angrepp i stjälkar och rötter och yucca moth borrare .
Variety

Yucca elephantipes " Variegata " är en allmänt använd urval av yucca som har distinkta gula marginaler på bladverket . Med undantag för den brokiga blad , variegata har liknande egenskaper tillväxt med andra yucca växter . Propagera yuccas med sticklingar eller genom återplantering de suckers som gror vid basen av plantorna . Addera